ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΟΥ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ;


Προς αναζήτηση νέου τοπόσημου για την πόλη βρίσκεται ο δήμος Θεσσαλονίκης, προκειμένου η νύμφη του Θερμαϊκού να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα στον παγκόσμιο χάρτη.
Για το σύγχρονο σύμβολο της Θεσσαλονίκης, κάτι σαν τον πύργο του Αϊφελ ή το άγαλμα της Ελευθερίας, η δημοτική αρχή έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την προκήρυξη του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού. Σκοπός της δημοτικής αρχής είναι η πόλη να αποκτήσει τη δική της ταυτότητα, καθώς, όπως επισημαίνεται, δεν είναι δυνατόν να θεωρείται σήμα κατατεθέν μίας πόλης ένας τόπος μαρτυρίου, όπως ο Πύργος του Αίματος.
Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και Πολεοδομίας Ανδρέα Κουράκη, ο δήμος το επόμενο διάστημα θα έρθει σε επαφή για το θέμα με το ΤΕΕ και το ΑΠΘ. «Σε πρώτη φάση, θα ακούσουμε ιδέες, θα ακούσουμε προτάσεις. Στη συνέχεια, θα προχωρήσουμε και σε διαγωνισμό» σημείωσε. Το διαδικαστικό κομμάτι της όλης προσπάθειας είναι έτοιμο, κάτι που οδηγεί σε συντόμευση και απλούστευση των απαιτούμενων διαδικασιών.
Πρόθεση του δήμου είναι το νέο τοπόσημο να τοποθετηθεί στη θάλασσα, να είναι δηλαδή μια πλωτή κατασκευή, καταμεσής του Θερμαϊκού. Η πλωτή αυτή κατασκευή θα συνδέεται με τη στεριά μέσω ενός διαδρόμου. Μέσω της αρχιτεκτονικής αυτής κατασκευής οι Θεσσαλονικείς και οι τουρίστες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν την πόλη και από την πλευρά της θάλασσας.
Σημειώνεται ότι χθες η Ομοσπονδία Εμπόρων και Επαγγελματιών ν. Θεσσαλονίκης πρότεινε τη φιλοτέληση και τοποθέτηση αγάλματος μίας γοργόνας στο παραλιακό μέτωπο.
Σύμφωνα με τις προτάσεις της γνωμοδοτικής επιτροπής τουρισμού της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης προτείνεται να διαδοθεί η μοναδική ιστορία της αδερφής του Μεγάλου Αλεξάνδρου μέχρι τα…πέρατα του κόσμου. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, ιστορικά δεν είναι ο Λευκός Πύργος, αλλά η «Γοργόνα Θεσσαλονίκη».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More