ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ


Σίγουρα όλοι μας έχουμε ακούσει για τον περίφημο ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ .

Ο Άνθρωπος διαφέρει από τα υπόλοιπα ζώα στο γεγονός ότι αποτελεί τον μοναδικό έμβιο οργανισμό του πλανήτη μας που διαθέτει ΑΝΑΠΤΥΓΜΕΝΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ.

Σύμφωνα με τις αρχές τις Ελληνικής Φιλοσοφίας, η Ανθρώπινη Ψυχή ακολουθεί έναν κύκλο επανενσαρκώσεων επάνω στον Πλανήτη Γη με σκοπό την ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗ.

Δηλαδή η ίδια Ψυχή επανέρχεται συνεχώς μέσα από διαφορετικά σώματα έχοντας σαν σκοπό να αποκτά συνεχώς περισσότερες εμπειρίες, αλλά και μέσω της συμπεριφοράς που εκδηλώνει σε κάθε ζωή της μέσω των διαπροσωπικών της σχέσεων, να αποδείξει ότι βρίσκεται σε μία σωστή εξελικτική πορεία.

Όπως όμως γνωρίζουμε από την προσωπική μας πείρα, η καθημερινή μας ζωή είναι γεμάτη από παγίδες και κινδύνους, έτσι ώστε να είναι πολύ εύκολο να παρασυρθούμε και να ξεφύγουμε, να παρεκκλίνουμε από τον ίσιο δρόμο της Αρετής.

Το αν θα ακολουθήσουμε τον ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΡΕΤΗΣ ή ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ είναι καθαρά θέμα της ΠΑΙΔΙΑΣ που θα λάβουμε και της γενικότερης εκπαίδευσης που θα τύχουμε.

Υπάρχουν εποχές που τα εκπαιδευτικά συστήματα φροντίζουν να διδάξουν στους μαθητές τους την Αρετή και αντιστοίχως υπάρχουν εποχές που η Αρετή και σαν λέξη ακόμα είναι για τον περισσότερο κόσμο ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΓΝΩΣΤΗ.

Υπάρχουν λοιπόν εποχές ΑΚΜΗΣ όπως για παράδειγμα ο Χρυσός Αιώνας του Περικλέους όπου η ανάπτυξη της Φιλοσοφίας οδήγησε τους Αθηναίους να βιώσουν το πολυπόθητο ΕΥ ΖΗΝ και αντίστοιχα υπάρχουν και πολλές περίοδοι ΑΠΟΛΥΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ, όπως για παράδειγμα η σημερινή εποχή!

Όταν η κατάσταση της απόλυτης παρακμής γενικευτεί και πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, τότε επεμβαίνει ο ίδιος ο ΔΙΑΣ.

Σύμφωνα με την Μυθολογία μας, το γεγονός αυτό έχει συμβεί πολλές φορές μέσα στην ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ.

Όταν ο Δίας διαπιστώνει ότι το ανθρώπινο γένος έχει ΠΑΡΕΚΤΡΑΠΕΙ ολοκληρωτικά από τον προορισμό του, τότε αποφασίζει να δώσει ένα ΤΕΛΟΣ στην ζωή επάνω στον Πλανήτη για να επαναπροσδιορίσει τις ΝΕΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ, τα ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ που πρέπει να δημιουργήσει, για να βοηθήσει την Ανθρωπότητα να καλύψει τις ΑΝΑΓΚΕΣ της και να συνεχίσει την εξελικτική της πορεία κάτω από ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ.

Ο τρόπος που επιλέγει ο Δίας να «βάλει τα πράγματα στη θέση τους» είναι μέσω ενός ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥ που θα επιφέρει σαν τελικό αποτέλεσμα την ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ολόκληρου του Ανθρώπινου Γένους.

Την μέθοδο αυτή χρησιμοποίησε και με τους Τιτάνες, οι οποίοι χαρακτηρίζονται ως ιδιαιτέρως ασεβείς και πανούργοι, αλλά στην συνέχεια και με την υπόλοιπη Ανθρωπότητα.

Στην Ελληνική Μυθολογία γνωρίζουμε ΤΡΕΙΣ ΚΑΤΑΚΛΥΣΜΟΥΣ.

- Του Ωγύγου

- Του Δαρδάνου

- Του Δευκαλίωνα που είναι και ο τελευταίος.

Αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα πάντοτε με την Μυθολογία μας θα πρέπει να θεωρήσουμε ότι η σημερινή Ανθρωπότητα προέρχεται από τον Δευκαλίωνα.

Για να γνωρίζουμε λοιπόν το γένος μας, ας εξετάσουμε την ταυτότητα του Δευκαλίωνα.

Ο ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ είναι γιος του ΠΡΟΜΗΘΕΑ και την ΠΑΝΔΩΡΑΣ.

Την πρόθεση του Διός να καταστρέψει τον τότε κόσμο, μέσω ενός κατακλυσμού, την ανακοίνωσε στον Δευκαλίωνα ο πατέρας του ο Προμηθέας, ο οποίος ήταν και αυτός που του υπέδειξε να κατασκευάσει ένα ΠΛΟΙΟ, για να προφυλαχθεί μέσα σε αυτό καθ’ όλη την διάρκεια του κατακλυσμού, μαζί με την γυναίκα του την Πύρρα.

Πράγματι ολόκληρη η Ελλάδα καλύφθηκε από τα νερά με αποτέλεσμα να ΠΝΙΓΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ, εκτός από τον Δευκαλίωνα, την Πύρρα, και λίγων ακόμη ανθρώπων και ζώων που πρόλαβαν να ανεβούν στις κορυφές των ψηλών βουνών.

Για ΕΝΝΕΑ ΗΜΕΡΕΣ το πλοίο το Δευκαλίωνα επέπλεε επάνω στην θάλασσα που δημιουργήθηκε από τον κατακλυσμό, ώσπου τελικά κατά την επικρατέστερη άποψη το πλοίο του προσάραξε στον ΠΑΡΝΑΣΟ.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν η Πύρρα και ο Δευκαλίων ήταν οι δύο τελευταίοι εναπομείναντες άνθρωποι του προηγούμενου γένους. Μόλις βγήκαν από τον πλοίο τους και πάτησαν και πάλι σε στέρεο έδαφος, η πρώτη τους κίνηση ήταν να προσφέρουν θυσία στον Δία.

Τότε ο Δίας, θαυμάζοντας την ευσέβειά τους, έστειλε τον Ερμή και τους διεμήνυσε ότι ήταν έτοιμος να εκπληρώσει οποιαδήποτε επιθυμία τους.

Τότε εκείνοι του ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ για να επανακατοικήσουν την ερημωμένη χώρα.

Κατά μία άλλη εκδοχή, έλαβαν χρησμό από το μαντείο της Θέμιδας, ο οποίος έλεγε, να ρίπτουν όπισθέν τους, «τα οστά της Μητρός»

Διότι η Μήτηρ είναι η Γη και τα οστά της οι λίθοι.

Άρχισαν τότε να προχωρούν ρίχνοντας πίσω τους λίθους. Και οι μεν λίθοι του Δευκαλίωνα μεταμορφωνόταν σε ΑΝΔΡΕΣ, της δε Πύρρας σε ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

Η Ελληνική Γλώσσα γνωρίζει πολύ καλά αυτό το ιστορικό γεγονός, διότι από αυτούς τους λίθους προέρχεται και η λέξη ΛΑΟΣ, καθότι ο λίθος ονομαζόταν τότε ΛΑΑΣ.

Αυτό που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον να αναφέρουμε είναι ότι ο Δευκαλίων θεωρείται σήμερα ως ένα ΗΜΙΜΥΘΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!

Ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα, θα πρέπει να αποτέλεσε πραγματικό ιστορικό γεγονός, το οποίο σχετίζεται βεβαίως με μία σημαντικότερη γεωλογική μεταβολή.

Ο Πλάτων που συνέλεξε και εξέτασε τις παραδόσεις αυτές, αναφέρει στον Τίμαιο, ότι πράγματι την εποχή του Δευκαλίωνα, έγινε μεγάλος κατακλυσμός στην Θεσσαλία.

Υπάρχουν μάλιστα και συγκεκριμένοι χρονολογικοί προσδιορισμοί, που αναφέρουν ότι ο κατακλυσμός έγινε επί βασιλείας του Κραναού.

Στην Ωγυγία του Σταγειρίτου μάλιστα, (τόμος Δ’ σελ 278) αναφέρεται ξεκάθαρα ότι ο Δευκαλίων γεννήθηκε το 1573 π.Χ. βασίλευσε το 1541 και ότι ο κατακλυσμός συνέβη το έτος 1529 π.Χ.

ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΤΟΥ ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΡΑΣ είναι 4.

2 Άντρες: ο Έλλην και ο Αμφικτύων

2 Γυναίκες: η Μελανθώ και Πρωτογένεια.

Καταλήγουμε λοιπόν σε ένα εξαιρετικά σημαντικό συμπέρασμα:

Βλέπουμε ξεκάθαρα ότι σύμφωνα με την Ελληνική Μυθολογία ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΤΑΓΟΝΤΑΙ ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΛΙΘΟΥΣ!

Ως προς την δημιουργία του Ανθρώπου όμως υπάρχει και μία δεύτερη παράδοση, αυτή την Παλαιάς Διαθήκης.

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι ο Θεός κατασκευάζει την Εύα από το ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΑΔΑΜ.

Στην πρώτη περίπτωση έχουμε ΛΙΘΟ ενώ

Στην δεύτερη περίπτωση έχουμε ΠΗΛΟ.

Σύμφωνα με την επιστήμη της Χημείας είναι γνωστό ότι , ο ΠΗΛΟΣ προέρχεται από το λιώσιμο τον ΛΙΘΩΝ!

Γνωρίζουμε επίσης ότι οι λίθοι αποτελούν μικρότερα κομμάτια βράχων.

Το «λιώσιμο» των βράχων λοιπόν, από τα οποία προέρχονται τόσο ο λίθος όσο και ο πηλός, αποτελεί μέρος μίας ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΚΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ, η οποία είναι δυνατό να διαρκέσει εκατομμύρια χρόνια ώσπου να ολοκληρωθεί!

Επομένως γίνεται αντιληπτό, ότι τα χημικά συστατικά από τα οποία αποτελείται ο βράχος που λιώνει, θα μεταφερθούν μετά από χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια χρόνια, και στην σύσταση του παραγόμενου πηλού.

Με βάση αυτήν την διαδικασία παραγωγής πηλού, είναι προφανές τα είδη πηλού που μπορούν να υπάρχουν, είναι πάρα πολλά και διαφορετικά, διότι ο κάθε βράχος που λιώνει έχει διαφορετική χημική σύσταση και επομένως παράγει τον δικό του διαφορετικό πηλό.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό βραχώδες πέτρωμα που υπάρχει σε αφθονία στην Ελλάδα, είναι το ΜΑΡΜΑΡΟ.

Το ΜΑΡΜΑΡΟ όταν αποσαρθρωθεί μετά την πάροδο χιλιάδων ετών, μετατρέπεται σε ΚΙΜΩΛΙΑ.

Διαπιστώνουμε επομένως ότι είναι πολύ πιθανό, τόσο ο Πηλός με τον οποίο φτιάχτηκε η Εύα, όσο και οι λίθοι που πετούσαν πίσω τους ο Δευκαλίων και η Πύρρα, να ήταν ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΣΕ ΚΙΜΩΛΙΑ.

Ο Πηλός αυτός, έχει μέσα του την ΚΙΜΩΛΙΑ, που θα μπορούσε να αποτελεί ένα πολύ σημαντικό στοιχείο στην εξελικτική πορεία του Ανθρώπου, διότι είναι σε όλους μας γνωστό ότι με την ΚΙΜΩΛΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ!

Δεν είναι όμως μόνο η έννοια της γραφής που βρίσκεται κωδικοποιημένη μέσα στην Κιμωλία. Η ίδια η Ελληνική Γλώσσα γνωρίζει ότι:

ΚΙΜΩΛΙΑ = ΟΜΙΛΙΑ + Κ

Μέσω της ΚΙΜΩΛΙΑΣ προκύπτουν η ΓΡΑΦΗ και η ΑΝΑΓΝΩΣΗ, η ΣΚΕΨΗ και η ΟΜΙΛΙΑ.

Όπως είναι προφανές ο πηλός αυτός, μας μετατρέπει σε ΝΟΗΜΟΝΤΑ ΟΝΤΑ!


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More