ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

ΕΑΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ


Η Welt online έρχεται να δημιουργήσει εφιαλτικά υποθετικά σενάρια για την Γερμανία.

Πώς θα ήταν τα πράγματα εάν η Γερμανία αναγκαζόταν να κάνει εξοικονόμηση χρημάτων με περικοπές και απολύσεις όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, διερωτάται το άρθρο.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Φιλελεύθερων, Ραΐνερ Μπρουντερλε ανέφερε ειρωνικά για την Ελλάδα πως «όσο δίνεις σε έναν αλκοολικό περισσότερο ποτό, δεν τον βοηθάς».

«Όμως τώρα οι απαιτήσεις από τους Έλληνες είναι τεράστιες», διευκρινίζει το δημοσίευμα του Welt Online.

«Για να έρθουν τα χρήματα βοήθειας οι Έλληνες αναγκάστηκαν να κάνουν οδυνηρές περικοπές. Η κατακραυγή από την Ελλάδα -με τη μορφή διαδηλώσεων – δεν μπορεί να αγνοηθεί» ειδικά αν αναλογιστούμε ότι τα χρήματα αυτά δεν θα πάνε στον λαό.

«Άραγε η Γερμανία θα ανεχόταν ένα τέτοιο πρόγραμμα;», αναρωτιέται ο αρθρογράφος.

Το Ινστιτούτο IMK του οργανισμού Hans-Böckler, σύμφωνα με το mediagate.gr, έκανε τις… πράξεις και υπολόγισε τι θα σήμαινε για τη Γερμανία εάν μεταφερόταν εκεί το ελληνικό πρόγραμμα λιτότητας:

Οι μισθοί στο δημόσιο τομέα θα μειώνονταν από € 3.250 κατά περίπου 490€ το μήνα, ενώ 460.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα έχαναν τη δουλειά τους. Οι συνταξιούχοι θα έπρεπε να ζήσουν με 1000 ευρώ το χρόνο λιγότερα.

Η συνδρομή στα ταμεία για την Υγεία θα αυξανόταν κατά 530 ευρώ το χρόνο, ενώ όσοι δικαιούνται επιδόματα ανεργίας θα έπρεπε να τα βγάλουν πέρα με 900€ λιγότερα το χρόνο.

Η φορολογία θα αυξανόταν από 19% στο 22%, ενώ οι τιμές για τη βενζίνη, τα τσιγάρα και το αλκοόλ θα ανέβαιναν απότομα, αφού ο φόρος θα έπρεπε να αυξηθεί κατά 33%.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More