ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΑΥΤΗΣ ΛΕΞΗΣ
«Η επόμενη ημέρα της απόφασης του Δικαστηρίου της Χάγης επιβάλλει σε όλους να επιδείξουν πνεύμα εθνικής ομοψυχίας, μακράν των όποιων μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, στο πλαίσιο της κόκκινης γραμμής που διαμορφώθηκε με εθνική συνεννόηση, προσφέρουν ένα εποικοδομητικό πλαίσιο διαπραγματεύσεων προς την κατεύθυνση αυτή.

H σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα ισχύει έναντι όλων (erga omnes), αποτελεί την καλύτερη δυνατή βάση για την εξεύρεση ενός έντιμου συμβιβασμού αμοιβαίως επωφελούς που δεν θα δημιουργεί νικητές και ηττημένους, αλλά θα θέτει τις βάσεις για την ανάπτυξη μιας υγιούς και σταθερής διμερούς σχέσης που θα βασίζεται στην αρχή του σεβασμού της καλής γειτονίας και θα ενισχύσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Η Κυβέρνηση και τα κόμματα που την στηρίζουν μπορούν και πρέπει να αναζητήσουν την ευρύτερη συναίνεση γύρω από το θέμα της ονομασίας. Αυτό επιτάσσει το εθνικό συμφέρον.

Την προσεχή περίοδο απαιτούνται αποφασιστικά βήματα ώστε να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, η επίλυση του οποίου αποτελεί και προϋπόθεση για την ενίσχυση της ευρωπαϊκής προοπτικής της γειτονικής χώρας, για την οποία η Ελλάδα έχει καταβάλει, και θα συνεχίζει να το πράττει, μεγάλες προσπάθειες.»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More