ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ


Φωτιές άναψε στο Δήμο Αθηναίων δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης εισάγει καινά δαιμόνια στις παιδικές κατασκηνώσεις που διατηρεί ο δήμος στον Άγιο Ανδρέα

Αναστατωμένοι γονείς και εργαζόμενοι φέρονται να καταγγέλλουν πως με απόφαση του δημάρχου, η πρωινή προσευχή έπαψε να τελείται, προκαλώντας όπως είναι φυσικό, την έκπληξη όχι μόνο των γονιών αλλά και των ίδιων των παιδιών που φιλοξενούνταν εκεί. Και πώς να μην τους προκαλέσει έκπληξη, καθώς η καθημερινή προσευχή αποτελεί απαράβατο κανόνα στην κατασκήνωση από το 1952.

Άλλη μια εντολή του δημάρχου που ορκίστηκε με πολιτικό όρκο κατά την ανάληψη των καθηκόντων του, ήταν η κατάργηση της έπαρσης της ελληνικής σημαίας, η οποία συμπλήρωνε το τελετουργικό με την καθημερινή ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Το δημοσίευμα ανέφερε επίσης πως η μεγαλύτερη από τις πισίνες, η οποία χρησιμοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια από τα παιδιά για να παίζουν πόλο και να αθλούνται, τώρα πλέον χρησιμοποιείται μόνον από τον δήμαρχο και την οικογένειά του.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης κ. Καλλιόπη Γιαννοπούλου η οποία είναι υπεύθυνη του τομέα των κατασκηνώσεων δήμου, έσπευσε να δώσει διευκρινήσεις για το δημοσίευμα. Η αντιδήμαρχος επεσήμανε πως τίποτα από τα καταγγελθέντα δεν ισχύει και δήλωσε πως η προσευχή πραγματοποιείται καθημερινά, όπως και η έπαρση σημαίας, ενώ και τον 15αύγουστο πραγματοποιήθηκε γιορτή με την καθιερωμένη αρτοκλασία.

Σε προηγούμενη επικοινωνία πάντως με την κατασκήνωση, σχετικά με τις καταγγελίες, δεν πήραμε απάντηση στο ερώτημα για το αν γίνεται όντως προσευχή και έπαρση σημαίας. Πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση του δήμου και της κατασκήνωσης ανέθεσαν σε μία υπάλληλο να πραγματοποιεί μόνη την έπαρση, ενώ, για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις, συνεχίζεται με τους τύπους η καθημερινή υποστολή της σημαίας.

Θα θέλαμε την προσωπική άποψη του κ. Καμίνη σχετικά με το θέμα. Άλλωστε μπορεί ο ίδιος να έχει δηλώσει ανοιχτά «άθεος», αλλά αυτό δεν σημαίνει πως έχει την εξουσία να επιβάλει τις απόψεις του σε παιδάκια 6-12 ετών.

Και αν όντως το δημοσίευμα είναι ψευδές και συκοφαντικό, όπως δηλώνει η κ. Γιαννοπούλου, γιατί δεν παρεμβαίνει ο κ. Καμίνης να το διαψεύσει και ο ίδιος;

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More