ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ



Με ένα κατάπτυστο δημοσίευμα της τουρκικής Todayszaman, που αποτελεί οχετό προπαγάνδας (και φυσικά παραπληροφόρησης), ξεκινά μία νέα επιχείρηση αναβαθμισμένων απαιτήσεων έναντι του Ελληνικού κράτους και της κυβέρνησης Παπανδρέου. Στόχος του δημοσιεύματος (και φυσικά του τουρκικού επεκτατισμού) και πάλι η Θράκη… Οι “Τούρκοι” της δυτικής Θράκης απαιτούν “αυτονομία” του “εκπαιδευτικού συστήματος τους”, είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας.

Και αυτό το δημοσίευμα αποτελεί τον προάγγελο πιθανών εξελίξεων στον χώρο της εκπαίδευσης στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Θράκη, αφού οι πρώτες νύξεις για ανεξάρτητη εκπαίδευση (σε όλα τα επίπεδα που μπορεί να υπάρξει εκπαίδευση) είχαν ζητήσει οι τουρκόφρονες της Θράκης μέσω των μουσουλμάνων βουλευτών (Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ) της Θράκης. Την ίδια νύξη είχαν κάνει και άλλοι κύκλοι άμεσα εφαπτόμενοι με το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής.

Τί μέλλει γενέσθαι απέναντι σε αυτή τη νέα τουρκική πρόκληση; Και δεν είναι μόνο η “απαίτηση” που προβάλει η τουρκική εφημερίδα, αλλά είναι κυρίως τα ψεύδη που χρησιμοποιεί για να δικαιολογήσει το “αίτημα” των “τούρκων της Θράκης”, αφού τολμά να εμφανίσει την “τουρκική μειονότητα” (χρησιμοποιείται ο όρος “τουρκική”, που αποτελεί παράβαση της Συνθήκης της Λοζάνης και χαρακτηρίζεται άκρως επιθετική προς την Ελλάδα) με ποσοστό 67% επί του συνολικού πληθυσμού της Θράκης, ενώ στην πραγματικότητα το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 15%. Όμως, αυτό ακριβώς το προπαγανδιστικό ψέμα της τουρκικής εφημερίδας τοποθετεί και ενεργοποιεί μία προς χρήση “νάρκη” για το μέλλον (και για ζητήματα που αφορούν γενικά τους μουσουλμάνους της Θράκης).

Η ανεξάρτητη – αυτόνομη εκπαίδευση, αποτελεί -ίσως- το μείζον θέμα που απασχολεί τους τουρκόφρονες της Θράκης σήμερα. Ίσως, η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου θα πρέπει να εστιάσει στην συγκεκριμένη αναβάθμιση απαιτήσεων – προκλήσεων των ανθρώπων της Άγκυρας, δεδομένου του καταγεγραμένου ιστορικού γεγονότος με το Αλβανικό Πανεπιστήμιο στο Κόσοβο, του οποίου η έναρξη λειτουργίας σηματοδότησε και την σύγκρουση Αλβανών – Σέρβων στην περιοχή…

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More