ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ


ΕΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ( ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ) ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΟΠΤΕΥΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΟΣΩΝΟΥΠΟ ΜΗ ΜΕ ΡΩΤΑΤΕ ΠΩΣ ΤΟ ΞΕΡΩ.

Λίγες ώρες μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης της πλήρους Ολομέλειας του ΣτΕ, σύμφωνα με την οποία το Μνημόνιο είναι σύμφωνο με τις συνταγματικές...
επιταγές και αναγκαίο για την αποφυγή της χρεωκοπίας της χώρας, ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) που μαζί με άλλα συνδικάτα και σωματεία είχαν καταθέσει την προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστήριο, ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, επιδιώκοντας «για μια ακόμη φορά την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των Ελλήνων πολιτών».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΔΣΑ επισημαίνει μεταξύ άλλων:

«Κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, το ΣτΕ φέρεται να έχει απορρίψει την επίμαχη αίτηση και τους δικαστές να «εκτιμούν», μεταξύ άλλων, ότι το Μνημόνιο ήταν τάχα αναγκαίο για την αποφυγή της χρεωκοπίας της χώρας καθώς και ότι το δικαίωμα στην περιουσία των θιγόμενων, δηλαδή στους μισθούς και στις συντάξεις τους, περιορίζεται νομίμως καθώς διατηρούνται τάχα σε «βιώσιμα επίπεδα». Έτσι φαίνεται, ότι το ΣτΕ χωρίς συνταγματική μεταβολή, μετέστη σε συνταγματικό δικαστήριο».

Επίσης, με την ίδια ανακοίνωση ο ΔΣΑ εκφράζει «τη λύπη του για την απαράδεκτη διαρροή της απόφασης της διάσκεψης της μείζονος Ολομέλειας την ίδια ακριβώς ώρα που η κυβέρνηση του Μνημονίου ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή». Ακόμη, εκφράζει τη «λύπη του για την ποιότητα που έχει λάβει η δημοκρατία στη χώρα, μετά τα παραπάνω φαινόμενα» αλλά και «την ελπίδα του ότι το περιεχόμενο της απόφασης δεν έχει αποδοθεί σωστά από τις δημοσιογραφικές πληροφορίες».

Όπως έγινε γνωστό στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου θα προσφύγει και ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Εν τω μεταξύ, ο τέως πρόεδρος του ΔΣΑ κ. Δημήτρης μετά την γνωστοποίηση της κρίσης του ΣτΕ δήλωσε ότι «είναι μια απόφαση με πολιτικά χαρακτηριστικά» και προσέθεσε ότι σύμβουλος Επικρατείας του είχε αναφέρει ότι «για αλλού ξεκινήσαμε και άλλου καταλήξαμε».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More