Θεόδωρος Κολοκοτρώνης
Πέθανε σαν εχθές, στις 4 Φεβρουαρίου 1843
Ο Ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης, Θεόδωρος Κολοκοτρώνης γεννήθηκε στις 3 Απριλίου του 1770 στο Ραμαβούνι της Μεσσηνίας και πέθανε σε ηλικία 73 ετών, στις 4 Φεβρουαρίου 1843
Σημείο αναφοράς της ομιλίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στη Πνύκα (1838) αποτελεί το...
παρακάτω απόσπασμα:
« Όταν αποφασήσαμε να κάμομε την Επανάσταση, δεν εσυλογισθήκαμε, ούτε πόσοι είμεθα, ούτε πως δεν έχομε άρματα, ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις, ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε: «Που πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα;», αλλά , ως μία βροχή, έπεσε σε όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και οι κληρικοί, και οι προεστοί, και οι καπεταναίοι, και οι πεπαιδευμένοι, και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση.
«Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους»
«...Ας το ξέρουν αυτό οι σημερινοί χρυσοκάνθαροι με το κλεφτοκατσικάδικο ήθος. Ήλθε ο Ιμπραΐμης, η συμφορά του Μοριά, «κιντύευε η πατρίς». Ήταν η μοναδική φορά που φοβήθηκε ο Γέρος. Όχι από τους Τουρκοαιγύπτιους. Αλλά από το προσκύνημα, την τότε «ελληνοτουρκική φιλία». «Εις τον καιρόν του προσκυνήματος εφοβήθηκα μόνον διά την πατρίδα μου, όχι άλλη φορά, ούτε εις τας αρχάς, ούτε εις τον καιρόν του Δράμαλη όπου ήλθε με τριάντα χιλιάδες στράτευμα εκλεκτό, ούτε τότε. Μόνο εις το προσκύνημα εφοβήθηκα».
Τότε βροντοφώναξε ο στρατηγός το «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους».
Το έκαμε και σώθηκε η Πατρίς. Και σήμερα φόβος, όχι τόσο για τα χιλιάδες παράνομα «στρατεύματα» του Ισλάμ που πολιορκούν την Αθήνα, αλλά για τους προσκυνημένους που «έπιασαν όλα τα πόστα».
Ο αρχιστράτηγος του Μοριά, από τα βάθη της ιστορίας, βροντοφωνάζει για να ακούσει το Γένος: «Φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους». Έτσι σώζονται οι πατρίδες.
Η αποδόμηση της ιστορίας μας από τους εργολάβους και τα κανάλια τους
Μετά την αθλιότητα τηλεοπτικού καναλιού [ΣΚΑΪ], ιδιοκτησίας γνωστού μεγαλοεργολάβου και νυν εφοπλιστή [λέγε με Αλαφούζο], όπου σε συνεργασία με γνωστούς εθνομηδενιστές, η επανάσταση του ’21 εμφανίζεται περίπου όπως την εμφανίζει το τουρκικό φασιστικό κεμαλικό βαθύ κράτος, ως δηλαδή «ανταρσία πεινασμένων και ξυπόλυτων κατά της ευνομούμενης Οθωμανικής αυτοκρατορίας», είμαστε υποχρεωμένοι να δούμε την υπόθεση των τηλεοπτικών καναλιών, πάρα, μα πάρα πολύ σοβαρά.
Οι δεκάδες αναλύσεις που φιλοξενήθηκαν στο διαδίκτυο, από φιλότιμους αναλυτές, οι οποίοι απάντησαν στην αθλιότητα, δυστυχώς, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να ισορροπήσουν την μονόπλευρη προσέγγιση του τηλεοπτικού κοινού (σχεδόν καμία από τις απόψεις τους δεν φιλοξενήθηκε στα ιδιωτικά κανάλια των εργολάβων), αλλά στην ουσία χαρίζουν και το απαιτούμενο «άλλοθι» για την υποτιθέμενη πολυφωνία, η οποία επίσης υποτίθεται πως εξυπηρετεί την δημοσιογραφική δεοντολογία.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου