ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΛΑΘΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ


Πάγκαλος: Σάλος με τους λογαριασμούς τηλεφώνου
( ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΕ ΠΑΓΚΑΛΕ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟΣΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Η ΤΑ ΚΑΝΑΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΗΡΑΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΠΗΡΑ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ 58 ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΑΣΤΕΓΟΣ)
Σε παρανόηση και ελλειπή πληροφόριση αποδίδει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης το ντόρο που προκλήθηκε σχετικά με το λογαριασμό τηλεφωνίας του γραφείου που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, όπου φαίνεται ότι το πολιτικό του γραφείο δαπανά 1400 ευρώ το μήνα για τηλέφωνα. Αρχικά εθερήθη ότι πρόκειται μόνο για ένα τηλέφωνο αλλά ο Φ. Πάγκαλος διαυκρινίζει ότι αφορά το σύνολο των εξόδων τηλεφωνίας του γραφείου του, το οποίο είναι μάλιστα μειωμένο κατά 4,000 ευρώ. Μάλιστα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημειώνει ότι κακώς δεν προσδιορίστηκε, επακριβώς, στο σχετικό έγγραφο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, ότι ο λογαριασμός δεν αφορά έναν αριθμό κινητού, αλλά το σύνολο των συνδέσεων της κινητής τηλεφωνίας που εξυπηρετούν τις ανάγκες ολόκληρου του Πολιτικού του Γραφείου του (σημειώνεται ότι στο ποσό περιλαμβάνονται συνδέσεις φωνής και δεδομένων).
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, λαμβανομένου υπόψη του αριθμού των συνδέσεων φωνής και δεδομένων, το ποσό που προκύπτει ως μέσος όρος κόστους ανά γραμμή, είναι 79 ευρώ (μαζί με το ΦΠΑ και τα τέλη κινητής τηλεφωνίας) - ποσό το οποίο χαρακτηρίζεται ως απολύτως λογικό και πολύ μικρότερο από την κατανάλωση πολλών ιδιωτών.
Όπως επίσης διευκρινίζεται, το ποσό των 1.402,00 ευρώ για πληρωμή σταθερής τηλεφωνίας εμφανίζεται στις σχετικές αναρτήσεις στον ιστότοπο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ως ένας ενιαίος λογαριασμός για περίοδο χρήσης ενός μηνός, εξαιτίας τεχνικών λόγων, που δεν αφορούν την αντιπροεδρία της Κυβέρνησης. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για 32 τηλεφωνικές γραμμές και 2 γραμμές σύνδεσης με το διαδίκτυο και η περίοδος χρήσης που αφορά το ποσό των 1.402,00 ευρώ είναι από 22/10/2009 έως 30/9/2010, δηλαδή, σχεδόν, ένας χρόνος. Το κόστος, δηλαδή, είναι περίπου 4 ευρώ ανά τηλεφωνική γραμμή, συμπεριλαμβανομένων των φόρων και της παροχής σύνδεσης με το διαδίκτυο.
Η μείωση του κόστους σε τόσο χαμηλά επίπεδα, σημειώνεται στην ανακοίνωση, οφείλεται στην επιλογή του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, από την πρώτη στιγμή, να εντάξει το σύστημα επικοινωνιών της αντιπροεδρίας στο δημόσιο σύστημα «ΣΥΖΕΥΞΙΣ». Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι μόνο από την αποφυγή των παγίων για τη σύνδεση στο διαδίκτυο με την ταχύτητα που διαθέτει σήμερα η αντιπροεδρία, έχει εξοικονομηθεί ποσό άνω των 4.000 ευρώ το μήνα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More