ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ


Ένα επιστημονικό παράδοξο ή απλά μια οφθαλμαπάτη είναι αυτό που συμβαίνει σε δρόμο της Πρώτης Σερρών,όπου τα αυτοκίνητα αψηφώντας τους νόμους της βαρύτητας και με σβηστές μηχανές ανεβαίνουν την ανηφόρα μόνα τους!

Πολλοί πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται σε μαγνητικό πεδίο που υπάρχει στην περιοχή,όπως και σε άλλες περιοχές που υπάρχει παρόμοιο φαινόμενο(Πεντέλη,Δελφούς,κλπ)
Oμάδα φυσικών πάντως της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών που μελέτησε το φαινόμενο ανακοίνωσε πως πρόκειται για μια οφθαλμαπάτη και κατόπιν μετρήσεων του μαγνητικού πεδίου της περιοχής δεν αντιλήφθηκαν κάποια ανωμαλία.

Διαφορετική όμως άποψη για το θέμα έχει ο συγγραφέας του βιβλίου "Οι βραχογραφίες του Παγγαίου αποκαλύπτουν" Γιώργος Βογιατζής,ο οποίος συνδυάζει το φαινόμενο με τις προϊστορικές απεικονίσεις ιπτάμενων οχημάτων που υπάρχουν χαραγμένες στο Παγγαίο και τους βράχους της γύρω περιοχής,και το αναφέρει σαν φαινόμενο αρνητικής βαρύτητας.

Αξίζει πάντως να αναφερθεί πως ο δρόμος που παρουσιάζεται το φαινόμενο,οδηγεί στο Μοναστήρι της Αναλήψεως(!) και στο σημείο υπάρχει και παρεκκλήσι του Προφήτη Ηλία,του προφήτη δηλαδή που ανυψώθηκε και αναλήφθηκε και αυτός στους ουρανούς με άρμα!
Ο Προφήτης Ηλίας συχνά αντικαθιστά αρχαιότερα ιερά του θεού Ήλιου-Απόλλωνα.

Δεν ξέρουμε αν όλα αυτά τελικά είναι απλές ιστορίες και συμπτώσεις,σίγουρα όμως ξέρουμε ότι μοναστήρια και ναοί είναι χτισμένα επάνω σε παλαιότερα ιερά ή τόπους,και οι ονομασίες τους έχουν σχεδόν πάντα σχέση με τις "ιδιότητες" του χώρου.

Οφείλουμε όμως πάντως να σεβαστούμε την επίσημη εκδοχή των ειδικών,αν και πολλές φορές ως γνωστόν για πολλούς και διάφορους λόγους,δεν ανακοινώνονται πάντα τα αληθή ή ολόκληρα τα συμπεράσματα των ερευνών.

Ότι και να συμβαίνει όμως, παραμένει ένα εντυπωσιακό φαινόμενο που αξίζει κάποιος να το δει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More