ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΑΥΤΑ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΗ ΚΥΡΙΟΙ


Διαβάστε την ομιλία της κ.Μουσταφάογλου στην Κομοτηνή στις 22/9 και βγάλτε τα συμπεράσματα σας ...

"Αξιότιμοι φορείς και πρόεδροι συλλόγων της μειονότητας, αξιότιμοι δημοσιογράφοι, σας καλωσορίζω όλους. Καταρχάς θα ήθελα να εκφράσω τον θαυμασμό μου και τα συγχαρητήρια μου προς τον ευρισκόμενο εδώ πρόεδρο του συλλόγου Τούρκων δασκάλων Δυτικής Θράκης Σαμί Τοραμάν για τις προσπάθειες του να δημιουργηθεί ο ανεξάρτητος συνδυασμός. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κύριο πρόεδρο της Συμβουλευτικής Επιτροπής Αχμέτ Μέτε, τον εκλεγμένο μουφτή Κομοτηνής Ιμπραίμ Σερίφ, το πρόεδρο του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς και όλο το Δ.Σ. του κόμματος, όλους τους προέδρους των συλλόγων, τους αξιότιμους συναδέλφους μου Ριντβάν Κοτζά Μουμίν και την κυρία Νετσλά, τον Ρασίμ Χίντ που βρίσκεται εδώ εκ μέρους της ανεξάρτητης λίστας Ξάνθης, καθώς και όλους τους εκπαιδευτικούς και θρησκευτικούς λειτουργούς για την στήριξη που μας δίνουν. Η παρουσία σας σήμερα εδώ μας δίνει δύναμη και κουράγιο. Μας χαροποιεί ότι δεν είμαστε μόνοι, αλλά όλοι οι φορείς και οι σύλλογοι της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης έχουν γίνει μια γροθιά και είναι πίσω μας.

Αυτός είναι και ο λόγος που ιδρύθηκε ο συνδυασμός ¨Πρώτο βήμα για την ισότητα¨. Να αποδείξει ότι η μειονότητα όταν πρέπει μπορεί να κινηθεί ως μια γροθιά. Δεν βρίσκομαι εδώ σήμερα για να παραθέσω τις χρόνιες αδικίες που υπέστη η μειονότητα. ¨όλοι μας τις ξέρουμε. Διότι όλοι μας είμαστε μέλη μιας κοινότητας που έζησε αυτές τις αδικίες σε κάθε επίπεδο. Για αυτό πιστεύω πως μας ενώνουν το αγωνιστικό πνεύμα και τα κοινά σημεία της παράταξης μας. Πιστεύω πως παρά τους αγώνες που για χρόνια δώσαμε δεν φτάσαμε στο σημείο όπου επιθυμούμε. Αν γυρίσουμε πίσω και κοιτάξουμε θα δούμε πως κάποια λάθη κατά τον δίκαιο αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης, εμφανίζονται και στην σημερινή κατάσταση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Αυτό που λέγεται τα τελευταία χρόνια πως ¨τα πολιτικά μας δικαιώματα αποδόθηκαν¨, τουλάχιστον εμένα και άλλους που σκέφτονται σαν εμένα δεν μας ικανοποιεί. Διότι ακριβώς ο όρος ¨πολιτικά δικαιώματα¨ δεν σημαίνει ότι σε κάθε δημοκρατική χώρα και χωρίς διακρίσεις αποδίδονται με ίσους όρους σε όλους τους πολίτες ; Για αυτό πιστεύω πως είναι λάθος όταν αποδίδεται ή βελτιώνεται κάποιο πολιτικό δικαίωμα, να επιδεικνύεται λες και αποδόθηκε κάποιο μειονοτικό δικαίωμα.

Αξιότιμοι συναγωνιστές μου

Σας καλέσαμε εδώ για να σας δώσουμε το καλό νέο πως αποφασίσαμε να κάνουμε μια νέα αρχή, στη βάση της θέσης πως ¨Το δικαίωμα δεν δίνεται αλλά παίρνεται¨. Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου έχει αρχίσει. Το νέο σχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση και τον τρόπο διοίκησης ¨ΚΑΛΙΚΡΑΤΗΣ¨ έχει αρχίσει να μπαίνει στην ζωή μας. Για το ποια θα είναι η θέση της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης σε αυτήν τη νέα μορφή διοίκησης, και για το αν θα εκπροσωπηθεί πραγματικά υπό ίσους όρους, την απόφαση αυτή θα την πάρει πάλι ο λαός μας με την ψήφο του. Εσείς αξιότιμοι Δυτικοθρακιώτες Τούρκοι πάντοτε μετείχατε στους αγώνες. Ο καιρός περνά και φεύγει τόσο γρήγορα, πάλι σε μια σοβαρή προσπάθεια και μέσα σε ενότητα και ομοψυχία , πρέπει να μπείτε σε έναν νέο αγώνα. Σε αυτό τον αγώνα όλοι μας πρέπει να αναλαμβάνουμε το καθήκον μας, αντί να το αποφεύγουμε. Είναι ανάγκη όλοι να εργαστούμε σκληρά χωρίς να κοιτάμε δεξιά και αριστερά, να αγωνιστούμε κατά τον τρόπο που αγωνιστήκαμε σε άλλα επίπεδα, ώστε με έναν αγώνα σύμφωνο με τις ανάγκες του σήμερα να πούμε πως και στην τοπική αυτοδιοίκηση ¨υπάρχουμε και εμείς¨. Εγώ και η ομάδα που εργάζεται μαζί μου πιστεύοντας στην δύναμη σας κάνουμε τα πρώτα μας βήματα με την δημιουργία του συνδυασμού ¨ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ¨. Όσο δύσκολος είναι ο αγώνας μας, τόσο σύντομος είναι ο δρόμος και ο χρόνος που μας περιμένει.

Για να πάμε από το ένα μέρος στο άλλο, και για να πετύχουμε τους στόχους μας πρέπει να κάνουμε το πρώτο μας βήμα. Αν δεν κάνουμε το πρώτο μας βήμα, ποτέ δεν θα φτάσουμε στον στόχο μας. Και εμείς κάνουμε το πρώτο μας βήμα. Τώρα πλέον θέλουμε μαζί με τον λαό μας να κάνουμε το δεύτερο και τρίτο βήμα, και μαζί να προχωρήσουμε αυτόν το δρόμο. Εσείς που είστε η δύναμη και η ισχύς του μειονοτικού ανθρώπου μας, επιθυμούμε να σας αισθανόμαστε και να σας βλέπουμε δίπλα μας. Στον δύσκολο αυτό δρόμο χρειαζόμαστε τους πάντες.

Τέλος, για πρώτη φορά στην ιστορία της μειονότητας γεννιέται ένας συνδυασμός από τα σπλάχνα της. Εγώ ως Σιμπέλ Μουσταφάογλου, θέλω να υπογραμμίσω ότι η πόρτα μου είναι ανοιχτή προς όλους χωρίς διακρίσεις ανάμεσα στους ανθρώπους . Καλώ τους πάντες εν μέσω ενότητας και ομοψυχίας, και υπό την σκέπη του συνδυασμού ¨ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΟΤΗΤΑ¨ που βγήκε μέσα από την μειονότητα, να εργαστούμε για την διαφύλαξη των δικαιωμάτων μας. Σε αυτόν το συνδυασμό υπάρχουν καθήκοντα για όλους. Ελάτε όλοι μαζί να εργαστούμε για πραγματικά και στην πράξη ίσους όρους υπηρεσιών – και όχι στα λόγια- στον Δήμο Κομοτηνής."

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More