ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

ΟΤΑΝ ΔΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ...ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ


Νέα τονωτική "ένεση" για την ελληνομάθεια στην Αυστραλία αποτελεί η απόφαση της οικογένειας Στέλιου Κουκουβιτάκη να προσφέρει υποτροφία, συνολικού ύψους 50.000 αυστραλιανών δολαρίων, σε μαθητές του δίγλωσσου σχολείου της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτωρίας, "Άλφινγκτον Γκράμαρ" (Alphington Grammar).
Είχαν προηγηθεί δωρεές ύψους 300.000 αυστραλιανών δολαρίων από την οικογένεια Ν. Ανδριανάκου κι άλλες 50.000 αυστραλιανά δολάρια από τον Λ. Αργυρόπουλο, ενώ σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινότητας, Βασίλη Παπαστεργιάδη, σύντομα θα ανακοινωθεί ακόμα μια σημαντική δωρεά.
Οι δωρεές αυτές προς το Alphington Grammar γίνονται σε μια περίοδο που συνεχίζονται τα έργα επέκτασης του σχολείου (νέες αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων κ.α.), συνολικού κόστους 6,5 εκατ. αυστραλιανών δολαρίων, που προέρχονται, κυρίως, από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.
"Επενδύομαι στην ελληνομάθεια. Μιλάμε για ένα σημαντικό έργο το οποίο θα κάνει υπερήφανη την Ελληνική Κοινότητα", σημείωσε ο κ. Παπαστεργιάδης και εξέφρασε την ικανοποίησή του που ολοένα και περισσότερες ελληνικές οικογένειες της Αυστραλίας αντιλαμβάνεται τη χρησιμότητά του και το ενισχύουν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More