ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ

Μια από τις γνωστές ειδήσεις που ανακυκλώνονται κατά καιρούς είναι και αυτή της ίδρυσης κόμματος αλβανόφωνων στην Ελλάδα το οποίο θα αγκαλιάσει όλους τους μετανάστες, νόμιμους και μη.
του Στρατή Μαζίδη
 Έχω παρατηρήσει την ανακύκλωση του θέματος τουλάχιστον τρεις φορές με τις γνωστές θεωρίες συνωμοσίας. 
Ως επικεφαλής του ακούγεται είτε ο “συμπαθέστατος” πρόεδρος του Σωματείου των αλβανών Ταχίρ Μίτσι είτε ο πρωταγωνιστής σημαιοφόρος του 2003 κατά την 28η Οκτωβρίου Οδυσσέας Τσενάι. 
Ήταν τότε που ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος μετέτρεπε σε θέμα των ημερών ένα ζήτημα που θα έπρεπε να είχε παραμείνει εντός των θυρών του σχολείου. 
Ας όψεται όμως ο ντόρος που εξασφαλίζει η σύγκρουση ανάμεσα σε πατριώτες και απελευθερωμένους. 
Μάλιστα όπως διαβάζουμε σε διάφορες αναρτήσεις, ο Τσενάι έχει επιλεγεί από χρόνια για την αποστολή του, ενώ εστάλη στις ΗΠΑ για συγκεκριμένο είδος σπουδών με σκοπό να επανέλθει.
Ειλικρινά όμως δεν καταλαβαίνω ποιος και γιατί τσινάει με το κόμμα του Τσενάι.
Όταν οι αλβανοί άρχισαν να καταφθάνουν στη χώρα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, έβρισκαν δουλειές (στην πλειοψηφία τους στυγνής εκμετάλλευσης) και καλούσαν περισσότερους να έρθουν εδώ με πιθανή την απώτερη δημιουργία ενός ισχυρού αλβανικού στοιχείου, αντέδρασε κανείς;
Προβληματίστηκε κάποιος όταν οι εχθρικοί μας γείτονες, αυτοί που καταδυναστεύουν τους συμπατριώτες μας στη Βόρειο Ηπειρο και πάντα καλόβλεπαν τα Ιωάννινα με την Ηγουμενίτσα, άρχισαν να μετοικούν στη χώρα μας;
Το γεγονός ότι έξυπνοι ελληναράδες τους έβαζαν να δουλεύουν έναντι πινακίου φακής σε σπίτια, κτήματα και όπου υπήρχε εργασία αφήνοντας εκτός παραγωγικής διαδικασίας τους συμπατριώτες τους ενώ παράλληλα γιγάντωναν την όποια έχθρα των γειτόνων μας ακριβώς λόγω της εκμετάλλευσης που υφίσταντο, επιχειρήθηκε από κανένα να ανασχεθεί;
Όταν κατάφερναν να διάγουν έναν ανέξοδο βίο αφού καταδέχονταν να στείλουν τα παιδιά τους στο δημόσιο σχολείο, να αναμείνουν στωικά τη σειρά τους στο ΙΚΑ, να γεννούν στο “Ελενα” και το “Αλεξάνδρα”, να αρκούνται στα δικά μας δεύτερα ρούχα και παπούτσια, να κάνουν μπάνιο στη θάλασσα δίχως να σκάνε 50ρια, στέλνοντας σημαντικά ποσά καταθέσεων στην Αλβανία αλλά και δημιουργώντας σιγά σιγά εδώ τις δικές τους δουλειές και περιουσίες, αντέδρασε κανείς; 
Την ίδια δε ώρα οι Ελληνες δεν καταδέχονταν και υπερχρεώνονταν.
Οι αλβανοί επίσης γεννούσαν ενώ εμείς σφάζαμε στα δεύτερα υπόγεια των ιδιωτικών κλινικών.
Είναι λογικό λοιπόν μετά από 20-22 χρόνια παρουσίας και προκοπής στη χώρα μας να σκέπτονται το αυτονόητο, τη δημιουργία κόμματος.
Είναι λογικό όταν εμείς γηράσκουμε, μεταναστεύουμε και περιοριζόμαστε, ενώ αυτοί εργάζονται, αποταμιεύουν, αποκτούν και πληθύνονται, να επιχειρήσουν το αυτονόητο, δηλαδή τη δημιουργία κόμματος.
Είναι λογικό όταν κάποιοι επιδιώκουν την καταστροφή της Ελλάδας να σιγοντάρουν αυτές τις πρωτοβουλίες ασχέτως του πως θα ονοματιστούν ή ποιος θα τεθεί επικεφαλής.
Καμιά λοιπόν συνωμοσία και πονηρό σχέδιο δε θα μπορούσε όχι απλά να υλοποιηθεί αλλά ούτε καν να συλληφθεί ως ιδέα, αν διαθέταμε ένα σοβαρό και οργανωμένο κράτος.
Ας ήμασταν μια χώρα των 20.000.000 με σταθερές αρχές και πολιτικές ώστε να διεισδύουμε εμείς στις άλλες χώρες και όχι το αντίθετο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ: δέχθηκα ένα σχόλιο σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης που λέει:
απο που απορρεει οτι ειναι λογικο να εχουν κομμα οι οποιας εθνικοτητας νομιμοι/παρανομοι ερχονται στην Ελλαδα?Δηλαδη στις αλλες χωρες της ΕΕ που ζουν εκει αλλοδαποι υπαρχουν αλβανικα/πακιστανικα/σομαλικα κομματα? Και επιπλεον σε βρισkω ανηνεμερωτο γιατι ο εθνοκτονος νομος που Ελληνοποιούσε τον νομιμοποιηθέντα παράνομο μετανάστη χωρίς καν να εξετάζει την εθνική συνειδητότητά του, οριστικά κρίθηκε ως αντισυνταγματικός από το ΣτΕ “”"το δικαίωμα του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» επιφυλάσσεται μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διάταξης του Συντάγματος.”"”"
Ο καθένας μπορεί να μου απευθύνει ότι χαρακτηρισμό επιθυμεί. Καλό όμως είναι να προσέχουμε τι διαβάζουμε. Δε μίλησα για λογικό ούτε για νόμιμο. Συνήθως είμαι πολύ ξεκάθαρος σε ότι αναφέρω. Μίλησα για φυσικό επόμενο. Για λογική συνέπεια της στάσης μας των τελευταίων 20 ετών.  Λογικό για αυτόν που ήρθε, χόρτασε, ξεδίψασε, αναπτύχθηκε, απλώθηκε ενώ εμείς μαζευόμαστε. Στα άλλα κράτη της Ε.Ε., π.χ. στη Γαλλία υπάρχουν 50.000.000 γάλλοι, στη Γερμανία 80.000.000 γερμανοί, στην Ιταλία 40.000.000 ιταλοί. Εδώ σε λίγα χρόνια θα είμαστε μια χούφτα Έλληνες με 5.000.000 αλλοδαπούς είτε απογόνους τους.  Όταν λοιπόν θα είμαστε 50-50 σε λίγα χρόνια ή ακόμη και μειοψηφία, ένας νόμος θα μας σώσει… Είναι κι αυτή μια άποψη.


0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More