ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΛΑΔΑ

Να που και ο σοσιαλιστής Γκεοργκιέφσκι μας βάζει "κόκκινες" γραμμές ως προς την "γλώσσα" και το"έθνος" δηλαδή στα πάντα. 
"Τα Σκόπια οδηγούνται σε λάθος κατεύθυνση και στα τρία ή τέσσερα βασικά στοιχεία της ύπαρξης μιας χώρας.
Αυτά είναι η δημοκρατία, η εξωτερική πολιτική, η οικονομική κατάσταση και δυστυχώς τα τελευταία χρόνια και ως προς την πολυεθνικότητα της χώρας." 
Αυτά δήλωσε ο ηγέτης του BMRO-NP, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι σε συνέντευξή του στο ‘Ράδιο Σλόμπονταν Εβρόπα’, προσθέτοντας ότι το κόμμα του Γκρούεφσκι οδηγεί λανθασμένα τη χώρα με καταστροφική πολιτική. 
«Η κυβέρνηση υπό την ηγεσία του, οδηγεί τη χώρα όχι μόνο σε λανθασμένη πολιτική, αλλά ανοίγει το δρόμο για την καταστροφή της και αυτοί είναι οι λόγοι για τη δημιουργία ενός συνασπισμού κομμάτων», δήλωσε ο Γκεοργκιέφσκι. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, η πΓΔΜ δε έχει την πολυτέλεια να περιμένει άλλα 20 χρόνια ή ακόμη και 40 για την επίλυση της διαφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα. 
«Πιστεύω ότι ένας πολιτικός που κυβερνά υπεύθυνα τη χώρα του πρέπει να επιλύσει με τόλμη αυτό το πρόβλημα και ο χειρισμός στο όνομα βαθμολογείται περισσότερο από μια κυβερνητική περίοδο», είπε ο Γκεοργκιέφσκι. 
Ερωτηθείς σχετικά με τις «κόκκινες γραμμές» των Σκοπίων κατά τις διαπραγματεύσεις, είπε ότι πιστεύει ότι οι «κόκκινες γραμμές» είναι ήδη γνωστές- η ‘μακεδονική’ γλώσσα και η ύπαρξη του ‘μακεδονικού’ έθνους. 
Σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό των Σκοπίων αυτά τα δύο πράγματα είναι απολύτως σαφή και δεν υπάρχει διένεξη σε αυτά, γράφει το δημοσίευμα. 
Μην περιμένουμε καμμιά ουσιαστική αλλαγή επομένως σε περίπτωση που κυβερνήσει κάποιος άλλος από τον Γκρουέφσκι.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More