ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

ΜΑΣ ΕΠΙΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΙΜΟ ΟΙ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ

Νέες βολές κατά τών δανειστών μας οί οποίοι όπως είπε μάς έπιασαν από τόν λαιμό,εξαπέλυσε ό υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης στήν εκδήλωση πού πραγματοποιήθηκε στήν Παλαιά Βουλή γιά τόν εορτασμό τού Αγίου Διονυσίου τού Αρεοπαγίτου,προστάτη τού δικαστικού σώματος. 
 «Είναι ημέρα αναστοχασμού και ανάδειξης της συνευθύνης σε μια εποχή που η κοινωνία μαστίζεται από μια δεινή οικονομική κρίση. 
Έφταιξαν αυτοί που έφταιξαν.
 Ολιγώρησαν εκείνοι που ολιγώρησαν. 
Τώρα οι δανειστές, μας έπιασαν από το λαιμό. 
Ασφυκτιούμε. 
Και μας συμπεριφέρονται ως κάποιους κατοίκους του Νότου», τόνισε με νόημα ο κ.Ρουπακιώτης, και απευθυνόμενος στους δικαστές είπε:
 «Η κοινωνία είναι γονατισμένη και εμείς οφείλουμε να της δώσουμε ανάσα. Είναι οργισμένη. 
Οφείλουμε να δώσουμε απάντηση στην οργή της.
 Η κοινωνία δεν εμπιστεύεται τους θεσμούς και το δικαστικό σύστημα όσο θα έπρεπε. Οφείλουμε να της δώσουμε τη δυνατότητα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη της στο δικαστικό σύστημα. 
Αν συνεχίσουμε έτσι, γίνεται αντιληπτό ότι το εύρος της αμφισβήτησης, που ήδη καταγράφεται ως επιλογή ενάντια στους θεσμούς, θα μεγαλώσει. 
Οφείλουμε να δώσουμε απαντήσεις. 
Και το δικαστικό σύστημα είναι μέρος της κρίσης, αφενός διότι βαρύνεται με την παθογένεια οργάνων της λειτουργίας του κράτους, αφετέρου διότι δεν στάθηκε σε επίπεδο υψηλής ευθύνης σε κρίσιμες στιγμές, όσο θα έπρεπε». 
Ο κ. Ρουπακιώτης έκλεισε την ομιλία του επιλέγοντας την προτροπή του Αποστόλου Παύλου προς Θεσσαλονικείς: «Παρακαλούμεν δε υμάς, αδελφοί, νουθετείτε τους ατάκτους, παραμυθείσθε τους ολιγοψύχους, αντέχεσθε των ασθενών», δηλαδή, είπε ο υπουργός απευθυνόμενος στους δικαστές, στηρίξτε τους αδύνατους, «μακροθυμείτε προς πάντας». 
Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου στην τοποθέτησή της δεν θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρη για τη στάση που θα τηρήσουν οι δικαστές ενόψει των νέων μειώσεων που θα υποστούν «...αφού έφτασαν ακόμη και οι δικαστές να προβαίνουν σε κινητοποιήσεις, θα πρέπει η Κυβέρνηση να είναι ιδιαίτερα ανήσυχη και να μεταφέρει τις ανησυχίες αυτές προς τους Ευρωπαίους μαζί με τους οποίους αποφασίζουν για τα μέτρα».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More