ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΠΡΩΣΟΠΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ

Νεαρός, ο Δημήτρης Μπίλλας από το Γαρδίκι Παραμυθιάς, ισχυρίζεται, και επιμένει πολύ σ' αυτή του την πεποίθηση,... ότι ανακάλυψε τη μορφή του Ποσειδώνα σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Κύπρο! 
Πώς; 
Μέσω του δορυφορικού χάρτη της google.
 Ενημέρωσε, μάλιστα, το υπουργείο πολιτισμού γι' αυτή του την ανακάλυψη.Του απάντησαν, όπως ο ίδιος λέει, ότι δεν μπορούν να κάνουν οποιαδήποτε ενέργεια, αν το θέμα δεν δει το φως της δημοσιότητας. 
Ο ίδιος επιζητεί να κατοχυρώσει την ανακάλυψή του. 
Βέβαια ο Ποσειδώνας ήταν μυθικό πρόσωπο. 
Ωστόσο ο Δημήτρης Μπίλλας θεωρεί ότι με βάση κάποια επιστημονικά κριτήρια, αλλά και την αυξημένη παρατηριτικότητά του βρήκε τη μορφή του αποτυπωμένη στο δορυφορικό χάρτη της google! 
 Σύμφωνα με τη μυθολογία ο Ποσειδώνας είναι ο θεός της θάλασσας (και για αυτό ονομάζονταν και Πελαγαίος), των ποταμών, των πηγών και των πόσιμων νερών. 
Γιος του Κρόνου και της Ρέας και αδελφός του Δία, κατοικούσε πότε στον Όλυμπο και πότε στο παλάτι του στα βάθη της θάλασσας, όπου ζούσε και η γυναίκα του, η Νηρηίδα Αμφιτρίτη. Σαν θεός της θάλασσας, ο Ποσειδώνας ταξίδευε με το χρυσό άρμα του πάνω στα κύματα, που άνοιγαν χαρούμενα στο πέρασμά του, ενώ γύρω του έπαιζαν δελφίνια. 
Με την τρίαινά του μπορούσε τόσο να δημιουργεί τρικυμίες όσο και να ηρεμεί τα νερά. Θεωρούνταν προστάτης των ναυτικών και των ψαράδων κι ακόμα, σαν υπεύθυνο για γεωλογικά φαινόμενα όπως τους σεισμούς, του προσφέρονταν θυσίες και επικλήσεις για τη σταθερότητα του εδάφους και την ασφάλεια των κτιρίων, ενώ τιμούνταν και με ιπποδρομίες. Σύμβολά του ήταν η τρίαινα, το ψάρι (συνήθως τόννος ή δελφίνι) και σπανιότερα το άλογο ή ο ταύρος. Αυτά λέει η μυθολογία.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More