ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ


Τη δεύτερη θέση κατέλαβε στην 20η Διεθνή Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας (International Philosophy Olympiad), που έγινε στο Όσλο της Νορβηγίας με τη συμμετοχή 39 χωρών, από τις 16 έως 18 Μαΐου 2012, η 17χρονη Μυρτώ Βλαζάκη μαθήτρια στη Σχολή Μωραΐτη και η οποία τιμήθηκε με αργυρό μετάλλιο.

Η Μυρτώ Βλαζάκη, η οποία κατάγεται από την Κρήτη, μίλησε τη Δευτέρα στη ραδιοφωνική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Άγνωστος Μ» στο zougla radio, για την επιτυχία της, για τα μελλοντικά της σχέδια αλλά και γιατί σκέφτεται να φύγει από την Ελλάδα.

«Εγώ προσωπικά απογοητεύομαι, διότι ζούμε σε μια τόσο όμορφη χώρα και σε ένα τόσο άσχημο κράτος» δήλωσε και συμπλήρωσε «θέλω να φύγω να σπουδάσω στο εξωτερικό».

Παρά την κλίση της στο γραπτό λόγο και τις θεωρητικές της επιστήμες δήλωσε πως θέλει να ασχοληθεί με την ιατρική και συγκεκριμένα με την ψυχιατρική.

Η 17χρονη μαθήτρια κλήθηκε να σχολιάσει τη φράση της Hannah Arendt «The sad truth is that most evil is done by people who never make up their minds to be good or evil.» The Life of the Mind (1978). Στο δοκίμιό της, ανέπτυξε την «ιδέα του κακού ως μια τριπλή ιδέα που εκπορεύεται από την άγνοια, την ατομική πρόθεση και την κοινωνική επίδραση χρησιμοποιώντας στοιχεία από την Φιλοσοφία και την Ψυχολογία».

Αξίζει να σημειωθεί πως είχε αναδειχθεί 3η νικήτρια του Πανελλαδικού Διαγωνισμού 2012 στην Πάτρα.

Τα βραβεία του διαγωνισμού:

Gold medals

Korea South: Sarah Yoon

Lithuania: Tadas Krisciunas

Silver medals

Denmark: Jeff Granhoj

Finland: Aleksi Korpela

Greece: Myrto Vlazaki

India: Nishith Bharat Khandwala

Bronze medals

Germany: Niklas Plaetzer

India: Abhinav Suresh Menon

Norway: Stian Follevaag Ersvær

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More