ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΣΥΛΛΗΨΗ ΜΠΛΟΓΚΕΡ


Το παρόν μας ήρθε με email.....

Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2012 συνελήφθη Λιτοχωρίτης Blogger για δυσφημιστική ανάρτηση στο Facebook εις βάρος του κ. Γεωργίου Παπαθανασίου. Η σύλληψη έγινε με τη διαδικασία που προβλέπεται για Αυτόφωρα αδικήματα ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο δυσφημισθείς κ. Παπαθανασίου στο Αστυνομικό Τμήμα Λιτοχώρου.
Ο Blogger το μεσημέρι της Παρασκευής 18 Μαΐου ανάρτησε στο Facebook είδηση για σύλληψη άνδρα από την Αστυνομία στην Παραλία Πιερίας που στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 κιλό χασίς, καλάσνικοφ, κυνηγετικό μαχαίρι, σφαίρες και ζυγαριά ακριβείας. Στην ανάρτηση που έκανε ο Blogger, εμφανίζεται δίπλα στο κείμενο και η φωτογραφία του κ. Γιώργου Παπαθανασίου.
Μετά την ανάρτηση που έγινε, ο κ. Κωνσταντίνος Μανιάτης, κάτοικος Κατερίνης, χρήστης του Facebook, με σχόλιό του κάτω από το επίμαχο δημοσίευμα, ζήτησε να κατεβεί η φωτογραφία του κ. Παπαθανασίου και να ζητηθεί συγγνώμη. Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε, στο μεταξύ όμως αναρτήθηκαν και άλλα σχόλια από διάφορους χρήστες για την επίμαχη ανάρτηση. Μετά από επτά (7) ώρες αφότου είχε γίνει η ανάρτηση, εκ νέου ο κ. Κωνσταντίνος Μανιάτης έκανε παρέμβαση – σχόλιο για το ίδιο θέμα. Όμως και πάλι δεν κατέβηκε η φωτογραφία του κ. Παπαθανασίου.
Κατά πληροφορίες, ο κ. Παπαθανασίου είχε ειδοποιήσεις και τηλέφωνα από κάποιους γνωστούς του ότι υπήρχε φωτογραφία του στο Facebook δίπλα σε είδηση για σύλληψη άνδρα ο οποίος κατηγορείται για εξαιρέτως σοβαρά αδικήματα. Ο κ. Παπαθανασίου διερεύνησε το θέμα μαζί με τον Αναπληρωτή του στο Δήμο Δίου Ολύμπου, κ. Γεώργιο Φαρμάκη.
Περί ώραν 19.30 στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» της Πιερίας περιήλθε υπόψιν παραγωγού εκπομπής η επίμαχη ανάρτηση με τη φωτογραφία του κ. Παπαθανασίου και ο παραγωγός της εκπομπής, που εκείνη την ώρα "ευρίσκετο στον αέρα", προχώρησε σε αρνητικό σχόλιο για όποιον τυχόν ανάρτησε τη εν λόγω φωτογραφία δίπλα από την είδηση. Επίσης, υπάλληλος του Δήμου επιχείρησε, το βράδυ της Παρασκευής, να επικοινωνήσει με τον Blogger και να του ζητήσει να κατεβάσει τη φωτογραφία από τη σχετική ανάρτηση. Η επικοινωνία όμως δεν κατέστη εφικτή, γιατί στο κινητό τηλέφωνο που έπαιρνε δεν απαντούσε κανείς.
Μετά ταύτα, το βράδυ της ίδιας μέρας ο κ. Παπαθανασίου κατέθεσε μήνυση εναντίον του Blogger και λίγο αργότερα, κατά πληροφορίες από Αστυνομική Πηγή, ο Blogger συνελήφθη, σχηματίστηκε Δικογραφία εις βάρος του και κρατήθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομίας. Την επομένη ημέρα, Σάββατο 19 Μαΐου, ο Blogger παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα, για τα περαιτέρω.
Εκεί, κατά τις σχετικές διαδικασίες που κατά νόμον εφαρμόζονται στην περίπτωση του Αυτόφωρου, ο συλληφθείς ζήτησε και πήρε αναβολή και αφέθηκε ελεύθερος. Για την πράξη για την οποία κατηγορείται θα δικαστεί σε τακτική Δικάσιμο στις 22 Ιουνίου 2012, αφού προηγουμένως, κατά πληροφορίες, υπέγραψε και Δήλωση για αφαίρεση της φωτογραφίας του κ. Παπαθανασίου από τη σχετική ανάρτηση.
Δεν έχουμε γνώση της εν λόγω δημοσίευσης. Είμαστε σίγουρα κατά της προσβολής οποιουδήποτε προσώπου χωρίς στοιχεία. Απορούμε όμως...ήταν τόσο δύσκολο να βρεθεί ο συγκεκριμένος blogger, και να του ζητηθεί να κατεβάσει τη φωτογραφία ;; Εφόσον πράγματι είχε μπει από λάθος. Γιατί να φτάσουμε σε Σύλληψη ;;; Για εκφοβισμό και των υπολοίπων ; Ας χαμηλώσουμε λίγο τους τόνους....Μην κυνηγάτε τους Δημοσιογράφους και τους Blogger.Δε θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More