ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ


Σοκάρουν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σήμερα μέσα από απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και απόρρητα έγγραφα για τη δράση του μόνου Προέδρου στην ιστορία της Αμερικής που εξαναγκάστηκε σε παραίτηση.

Και αυτό γιατί σύμφωνα με το βετεράνο δημοσιογράφο Ντον Φούλσομ (Don Fulsom), ο Ρίτσαρντ Νίξον (Richard Nixon) σχεδίαζε να δολοφονήσει τον Αριστοτέλη Ωνάση καθώς και τον Φιντέλ Κάστρο (Fidel Castro) και τον Σαλβαντόρ Αλιέντε (Salvador Aliente).

Όπως αποκαλύπτει μέσα στο βιβλίο του "Τα σκοτεινά μυστικά του Νίξον", ο Νίξον ήταν ένας ιδιαίτερα κυνικός και αδίστακτος πολιτικός που δεν δίσταζε να φτάσει στα άκρα προκειμένου να εξυπηρετήσει τους σκοπούς του.

Έτσι έγινε και με τον Αριστοτέλη Ωνάση.

Δεν άρεσε στο Νίξον η συμφωνία που είχε κάνει ο Έλληνας μεγιστάνας με τη Σαουδική Αραβία για κατ' αποκλειστικότητα μεταφορά του πετρελαίου της και για αυτό σχεδίαζε να τον δολοφονήσει.

Στοιχεία για το Νίξον είχε δώσει και η CIA το 2007 αποκαλύπτοντας το σχέδιο δολοφονίας του Κουβανού ηγέτη η οποία ποτέ δεν πραγματοποιήθηκε.

Ως πρόεδρος των ΗΠΑ ο Νίξον , εδωσε εντολή την δολοφονία του Χιλιανού ηγέτη Σαλβαδόρ Αλιέντε ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία ακόμα και ο Ελληνικήw καταγωγής αντιπρόεδρος Σπίρο Αγκνιου , δέχθηκε απειλές για τη ζωή του στην περίπτωση που θα αρνούνταν να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε ένα σκάνδαλο δωροδοκίας σε βάρος του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More