ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

ΧΩΡΙΣ Μ.Ε.Θ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Χωρίς ΜΕΘ είναι τα νοσοκομεία σε Κιλκίς, Νάουσα, καθώς και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου, το Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης, το Νοσοκομείο Γουμένισσας και το Νοσοκομείο Αφροδίσιων και Δερματικών Νόσων Θεσσαλονίκης.

Το νέο νοσοκομείο της Κατερίνης έχει κλειστή ΜΕΘ (6 κρεβάτια),καθώς δεν υπάρχουν γιατροί. «Προκηρύξαμε θέσεις για 4 γιατρούς και δεν ήρθε κανένας», αναφέρει στον «ΑτΚ» ο διοικητής Αστέριος Φαρμάκης και προσθέτει ότι, «αν έρθει ένας διευθυντής – έμπειρος εντατικολόγος στο νοσοκομείο, θα ανοίξουμε έστω 2-3 κρεβάτια». Οσο για το Νοσοκομείο Πολυγύρου στη Χαλκιδική, η ΜΕΘ δε λειτουργεί διότι δεν έχει ούτε εξοπλισμό ούτε προσωπικό.

Στο Νοσοκομείο Εδεσσας λειτουργούν από τις 8 κλίνες ΜΕΘ οι 3, στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών υπάρχουν 6 κρεβάτια εντατικής, στο Θεαγένειο και στον «Αγιο Παύλο» από 8 και στον «Αγιο Δημήτριο» 6.

Σύμφωνα με το διοικητή του ΑΧΕΠΑ, Γιώργο Βέργουλα, στο νοσοκομείο από τις 15 κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν οι 10 λόγω έλλειψης προσωπικού. Η διοίκηση αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία της Β’ ΜΕΘ, καθώς δεν έβγαιναν οι εφημερίες. Ενας γιατρός συνταξιοδοτήθηκε, ένας άλλος παραιτήθηκε και μία γιατρός πήρε άδεια εγκυμοσύνης. Η διοίκηση έκανε όλες τις απαραίτητες κινήσεις προς την αρμόδια υγειονομική περιφέρεια για να βρεθεί το προσωπικό, ωστόσο δεν υπήρξε θετική εξέλιξη.

Στο «Παπαγεωργίου» από τις 22 κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν οι 16. Επίσης, στην Α’ ΜΕΘ του «Παπανικολάου» λειτουργούν οι 15 από τις 19 κλίνες και στη Β’ ΜΕΘ υπάρχουν 10 κλίνες. Στο Ιπποκράτειο από τα 10 κρεβάτια εντατικής λειτουργούν τα 7 και στο «Γεννηματάς» από τα 10 κρεβάτια ανοιχτά είναι τα 8.

Στο Νοσοκομείο Σερρών, σύμφωνα με το διοικητή Ξενοφώντα Εμμανουηλίδη, λειτουργούν 6 κρεβάτια εντατικής και σύντομα θα ανοίξουν άλλα δύο. «Υπάρχει καλός συντονισμός και η ΜΕΘ του νοσοκομείου έχει υψηλό ποσοστό κάλυψης. Οταν υπάρχει ελεύθερο κρεβάτι, γίνονται διακομιδές από άλλα νοσοκομεία», επισημαίνει ο κ. Εμμανουηλίδης.

Στο Νοσοκομείο Βέροιας υπάρχουν 2 κρεβάτια ΜΕΘ και με δωρεά ιδιωτών αναμένεται να δημιουργηθούν ακόμη 6, αλλά θα πρέπει να στελεχωθούν με προσωπικό. «Το νοσοκομείο μας εξυπηρετεί όλη την Ημαθία και πρέπει να αυξήσουμε τις κλίνες ΜΕΘ. Τα δύο κρεβάτια που διαθέτει το νοσοκομείο δεν επαρκούν. Νοσηλεύουμε ασθενείς από Φλώρινα, Καστοριά, Κοζάνη και Πέλλα. Μάλιστα το Πάσχα ψάχναμε εντατική για ένα επείγον περιστατικό και ευτυχώς βρήκαμε εγκαίρως», αναφέρει ο διοικητής του Νοσοκομείου Βέροιας, Νικόλαος Χατζηδημητρίου, και προσθέτει ότι «τώρα εργάζονται στη μονάδα τρεις γιατροί και για να ανοίξουμε τις καινούργιες κλίνες που θα φτιάξουμε, θα χρειαστούμε τουλάχιστον ένα γιατρό ακόμη».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More