ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΦΟΒΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΔΕΙΕΣ


Ώς χώρα ή Κύπρος ανήκει ή δέν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση;
Θά μού απαντήσετε σαφώς καί ανηκεί !
Ωραία τότε ποιός μπορεί νά μού απαντήσει γιατί ακόμα είναι σέ υπό κατοχή καταστασή από μία χώρα εκτός Ευρωπαϊκης Ένωσης;
Γιατί ή Τουρκία κάνει κουμάντο στήν Κύπρο καί η Ευρώπη σιωπά;
Απαντήσεις υπάρχουν αλλά είναι ένα θέμα πού κανένας δέν θέλει νά σκαλίσει.
Είναι σάν τήν ρήση: Φοβάται ό Γιάννης το θεριό, καί τό θεριό τόν Γιάννη.
Η ουσία είναι πάντως ότι γενικά ή Ευρώπη σέ όλα τά θέματα πού απασχολούν τήν Ελλάδα ποτέ μα ποτέ δέν έχει πάρει τό μέρος μας.Περισσότερο ώς αντίπαλο παρά ώς έταιρο μάς συμπεριφέρεται. Αυτό βέβαια είναι πολλή παλία ιστορία ακόμα από τό 1821 όταν καί αποφασισαμε νά ελευθερωθούμε από τόν τούρκικο ζυγό καί τούς κατσαπλιάδες,βέβαια τούς κατσαπλιάδες τούς έχουμε μέχρι σήμερα.

“Η Τουρκία και η Κύπρος θα πρέπει να αποφύγουν τυχόν προκλήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την εύθραυστη ισορροπία της περιοχής”, είναι η θέση του ΟΗΕ, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ και στις …προκλήσεις περιλαμβάνεται και η έκδοση νέων αδειών για έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου! Ο πανικός της Άγκυρας για το συγκεκριμένο ζήτημα είναι δεδομένος και εμφανής όπως βέβαιο είναι ότι η Κύπρος, μπορεί να εκδόσει όσες άδειες θέλει για έρευνες.


Η αγωνία της Άγκυρας όπως προκύπτει από τα σχετικά δημοσιεύματα έχει να κάνει και με “την εμβάθυνση των σχέσεων της Κύπρου με το Ισραήλ”.Και γι΄ αυτό αναφέρονται και στην επίσκεψη του Ισραηλινού ΥΠΕΞ στη Κύπρο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More