ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑ


Ένα ελληνικό μυθιστόρημα φιλοξενείται από σήμερα στο ραδιόφωνο του ΒΒC-Radio 4...

Έτσι εκατομμύρια ακροατών απ'όλον τον κόσμο θα μπορούν από σήμερα και για δυο εβδομάδες, μέσω της διάσημης εκπομπής "Book at Bedtime" να ακούνε κάθε βράδυ, 15λεπτα αποσπάσματα από το βιβλίο της Sofka Zinovieff,"The House on Paradise street" ("Tο σπίτι στην οδό Παραδείσου'').
Το μυθιστόρημα που κυκλοφόρησε στην Αγγλία στις αρχές Μαρτίου, παρουσιάζει την σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, από τα Δεκεμβριανά του 44 τον εμφύλιο και την χούντα, μέχρι και τον Δεκέμβρη του 2008 όταν ξέσπασαν οι μεγάλες καταστροφές στο κέντρο της Αθήνας.
Όταν η Μοντ μαθαίνει ότι ο άντρας της σκοτώνεται σε αυτοκινητικό ατύχημα, χάνει τον κόσμο κάτω απ' τα πόδια της. Δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο οδηγούσε στη μέση της νύχτας σε έναν απομονωμένο παραλιακό δρόμο έξω απ' την Αθήνα.
Ο Νικήτας ήταν ένας άντρας με περίπλοκο παρελθόν. Με την επιστροφή της μητέρας του Αντιγόνης στο πατρικό σπίτι στην οδό Παραδείσου, η Μοντ θα έχει την ευκαιρία να ερευνήσει αυτό το παρελθόν. Θα ανακαλύψει τη σπαρακτική ιστορία μιας νεαρής μητέρας που βρέθηκε παγιδευμένη στη δίνη του Εμφυλίου Πολέμου και αναγκασμένη να πάρει μια τραγική απόφαση που θα άλλαζε για πάντα τη ζωή τη δική της και της οικογένειάς της.
Πρόκειται για μια επική ιστορία για την αγάπη και την απώλεια, που οδηγεί τον αναγνώστη από τους αιματοβαμμένους δρόμους της Αθήνας της Κατοχής στις σπηλιές των ανταρτών στον Εμφύλιο, και από τη σκοτεινή Επταετία στο σήμερα.
Η ρωσικής καταγωγής Σόφκα Ζηνόβιεφ γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Λονδίνο.
Αφού έζησε για μικρές χρονικές περιόδους στη Μόσχα και στη Ρώμη, όπου εργάστηκε ως δημοσιογράφος και κριτικός, εγκαταστάθηκε το 2001 με την οικογένειά της στην Αθήνα.
''Το σπίτι στην οδό Παραδείσου'' έχει δεχθεί θετικότατες κριτικές στη Βρετανία και επελέγη ανάμεσα σε πολλά υποψήφια βιβλία από το BBC.
Το περιοδικό Economist χαρακτήρισε μάλιστα το βιβλίο σαν ''ενα εντυπωσιακό μυθιστόρημα που μας βοηθάει να καταλάβουμε γιατί οι Έλληνες δεν ανέχονται τις έξωθεν παρεμβάσεις''
Μπορείτε να ακούσετε την ραδιοφωνική αφήγηση στο BBC τις επόμενες δύο εβδομάδες: http://www.bbc.co.uk/programmes/b01g5zpb



0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More