ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Ο ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ


Καλεσμένος της τηλεοπτικής εκπομπής «NETWEEK» και της δημοσιογράφου Έλλης Στάη, ήταν το βράδυ της Δευτέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος.

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος απάντησε σε διάφορα ερωτήματα, όπως για τους νέους, την παιδεία, τις επικείμενες εκλογές, τον ρόλο της Εκκλησίας και τον χωρισμό Πολιτείας και Εκκλησίας, την καύση των νεκρών καθώς και για το αν υπάρχει ελπίδα σήμερα.

«Θα ήθελα και εγώ στις εκλογές να δω καινούργιες ιδέες, καινούργια πρόσωπα! Δεν θέλω να φύγουν όλοι οι παλιοί, ακόμα και οι υπεύθυνοι αρκεί να δείξουν την διάθεση έστω εσωτερικά για να συμβάλουν και αυτοί, ώστε να γίνει η μετάλλαξη του όλου πράγματος», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Νικόλαος σχολιάζοντας την ερώτηση για επικείμενες εκλογές.

Ερωτηθείς για τον ρόλο της Εκκλησίας στην δύσκολη αυτή εποχή, ο κ. Νικόλαος υπογράμμισε ότι «σήμερα χιλιάδες κόσμος τρώει από τα συσσίτια της Εκκλησίας, εμείς μοιράζαμε σόμπες, ξύλα κ.α.! Όμως φανταστείτε αυτός που μοιράζει να πει ότι δεν θα ζεσταθώ αυτόν τον χειμώνα, έτσι για να καταλάβω εκείνον που δεν έχει σόμπα στο σπίτι του».

Σε ερώτηση για το αν συμφωνεί να υπάρξει χωρισμός μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας τόνισε: «Θα το ήθελα πάρα πολύ να συμβεί, αλλά νομίζω ότι δεν το θέλει το Κράτος.»

«Πολύ καλό αν συμβεί όμως γιατί η Εκκλησία μετά θα έχει δύναμη, θα κάνει μια κοιλιά στην αρχή, αλλά μετά θα τελειώσει αυτό. Δεν καταλαβαίνω πάντως, το αν συμφέρει η αν δεν συμφέρει», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλαος.

Ενώ συμπλήρωσε: «Αυτή την στιγμή η Εκκλησία και βοηθάει και θα μπορούσε ακόμα περισσότερο να βοηθήσει σφαιρικά τον άνθρωπο. Η Εκκλησία δεν κατέθεσε μόνο τα αποθέματα της, αλλά ολόκληρο τον μηχανισμό της, ο οποίος είναι εξαιρετικός.»

Για την καύση των νεκρών

Η δημοσιογράφος Έλλη Στάη αναφέρθηκε και στο θέμα της καύσης των νεκρών, όπου απευθυνόμενη προς τον Μητροπολίτη Μεσογαίας, ζήτησε να μάθει το γιατί είναι αντίθετος αλλά και ποια είναι η θέση του στο εν λόγω ζήτημα.

Ο Μητροπολίτης Μεσογαίας απαντώντας τόνισε: «Η Εκκλησία έχει δώσει μια πολύ σωστή απάντηση στο θέμα αυτό, η οποία είπε ότι εμείς έχουμε στην παράδοσή μας να τιμούμε το σώμα. Δεν θέλει η Εκκλησία με ένα βίαιο τρόπο να χτυπήσει το σώμα, διότι η ψυχή και το σώμα είναι συμφυείς.»

Πρέπει να γίνει μια επαναστασούλα

Σε άλλο σημείο ο κ. Νικόλαος, ερωτηθείς αν υπάρχει σήμερα ελπίδα μέσα στις δυσκολίες που υπάρχουν, ανέφερε: «Εγώ δεν θα έψαχνα μια φτιαχτή ελπίδα έτσι για να επιβιώσω, αλλά θα έψαχνα μια αντικειμενική ελπίδα.»

«Ποια θα ήταν η ελπίδα σ’ αυτό το πράγμα; Κοιτάω ότι δεν έχω να φάω, δεν έχω να πληρώσω, δεν 'εχω το ένα, δεν έχω το άλλο και καταστρεφόμαστε. Έχω μια άλλη ελπίδα, διότι πιστεύω ότι πρέπει να γίνει μια επαναστασούλα», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος.

Ενώ συμπλήρωσε: «Πρέπει όλοι να βγάλουμε μια νεανικότητα, τα παιδιά μας είναι γερασμένα όχι όλα, αλλά τα περισσότερα. Έχουμε μια μεγάλη δύναμη την Ελλαδικότητα και τον πατριωτισμό μας, ο οποίος σήμερα κάπως έχει αποκτήσει αρνητική έννοια.»

«Εγώ πιστεύω ότι το παρελθόν μας, είναι πολύ πλούσιο και πρέπει να αναστηθεί», κατέληξε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More