ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

ΝΟΘΕΙΑ


Ο κ. Τζουμάκας υποστηρίζει ότι η ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ ήταν «διάτρητη» καθώς σημειώθηκε «πρωτοφανής κι εκτεταμένη νοθεία σε πανελλήνια κλίμακα».

Κάνοντας λόγο για «μεθοδεύσεις, που συνδέονται πολιτικά με μελανές περιόδους της νεότερης ιστορίας», το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει νοθεία με κύριες κατευθύνσεις «την παραβίαση της αρχής της μυστικότητας και την αλλοίωση του αποτελέσματος. Σε πολλά εκλογικά τμήματα δεν παρέχονταν λευκά ψηφοδέλτια. Το 2007 δίνονταν λευκά ψηφοδέλτια. Επίσης, δεν παρέχονταν φάκελοι γεγονός που συνιστά ευθεία παραβίαση της αρχής μυστικότητας -πολύ περισσότερο τώρα που μόνο το ένα εκ των δύο ψηφοδελτίων ήταν τυπωμένο- Το 2007 δίνονταν φάκελοι».

Επίσης, ο κ. Τζουμάκας αναφέρει ότι δεν δόθηκαν αποδείξεις για τη συνδρομή και δεν τηρήθηκε ονομαστικός κατάλογος συνδρομών, με στόχο το «φούσκωμα» του αποτελέσματος, ενώ άφησε αιχμές για «περιφορά» ψηφοφόρων σε περιοχές της Αθήνας και μη τήρηση ονομαστικών καταλόγων «προκειμένου να «προστεθούν» εκ των υστέρων ψηφοφόροι «μαϊμού» στους υπολογιστές».

«Το 2007 προσήλθαν στη ψηφοφορία 770 χιλιάδες. Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και στελέχη δεν συνέπραξαν σε αυτή την αντιδημοκρατική παρακμή, δεν παρακολουθήσαν αυτές τις μεθοδεύσεις και γύρισαν την πλάτη σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές. Τώρα τον αριθμό των ψηφισάντων θα τον προσδιορίσουν οι καλπονοθείες και οι μεθοδεύσεις μέσω των κομπιούτερ», αναφέρει.

«Η συντριπτική πλειοψηφία των προοδευτικών ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ και των Ελλήνων πολιτών γενικότερα, γνωρίζει ότι ο μονόδρομος είναι ένας: Η οργάνωση και η συνέχιση των αγώνων για δημοκρατία, δικαιώματα, εργασία, παραγωγή, δημιουργία και αξιοπρεπή διαβίωση», υποστήριξε ο κ. Τζουμάκας που προέβλεψε ότι η κρίση στο κόμμα θα συνεχιστεί.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More