ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ


Τέσσερις μεγάλες εταιρείες, δυο από τη Νορβηργία, μια απ' τη Γαλλία και μια από τις ΗΠΑ έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρουν για τη διεξαγωγή των ερευνών στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης για την ανεύρεση περιοχών με κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, καθώς μέχρι το μεσημέρι που λήγει η προθεσμία του υπουργείου για τις σχετικές αιτήσεις οι εταιρείες μπορεί να γίνουν περισσότερες οι εταιρείες που έδειξαν ενδιαφέρον είναι οι: ION, TGS-NOPEC, CGG Veritas και Dolphin Geophysical.

Μια ακόμη εταιρεία, Νορβηγική και αυτή η PGS είχε δείξει ενδιαφέρον στο παρελθόν και ίσως είναι η 5η εταιρεία που θα καταθέσει αίτηση.

Επισήμως δεν υπάρχει καμία ανακοίνωση, είναι άλλωστε αναμενόμενο καθώς πρόκειται για ιδιαίτερα ευαίσθητο θέμα, ωστόσο και μόνη η κατάθεση αιτήσεων είχε χαρακτηριστεί απ΄τον υφυπουργό ΠΕΚΑ Γιάννη Μανιάτη "Λυδία Λίθος, βάσει της οποίας θα κριθούμε όλοι".

Οι έρευνες αναμένεται να ξεκινήσουν άμεσα, ώστε τα αποτελέσματά τους να αποτελέσουν και τον “χάρτη” για το επόμενο στάδιο, δηλαδή τον διαγωνισμό για την έρευνα και την εκμετάλλευση, εντός του 2012.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More