ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ


Το γεγονός ότι οι ελληνικές ελίτ είναι εκείνες που δεν συμπεριφέρονται πατριωτικά, τόνισε ο...
πρόεδρος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI), Χανς Πέτερ Κάιτελ.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Tagesspiegel,ο Keitel, που γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα κάνει λόγο για τρία διαφορετικά επίπεδα μέσα στη χώρα, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι το δεύτερο πακέτο βοήθειας είναι "η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα".

Το πρώτο είναι οι απλοί πολίτες τους οποίους χαρακτηρίζει φιλικούς, εργατικούς, οικονόμους και συχνά απίστευτα γενναιόδωρους.

Το δεύτερο είναι το κράτος, προβληματικό ως πολιτικό σύστημα που για δεκαετίες επωφελείται από «εγωιστικές» κλίκες.

Το τρίτο επίπεδο είναι οι πολύ πλούσιοι Έλληνες. «Μας έρχεται στο μυαλό ο Αριστοτέλης Ωνάσης, αλλά ο χρόνος δε σταμάτησε εκεί. Υπάρχουν πολλοί πλούσιοι επιχειρηματίες που κάνουν επικερδείς συμφωνίες με το κράτος και δεν αναλαμβάνουν ευθύνες για τη χώρα τους», τόνισε.

«Θα το πω, αν και οι γενικεύσεις είναι λάθος: Οι ελληνικές ελίτ συμπεριφέρονται αντιπατριωτικά. Οι ξένοι επενδυτές δε θα έρθουν στην Ελλάδα αν οι εγχώριοι επενδυτές βγάζουν μαζικά τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό», προσθέτει.

Επιπλέον, ο Hans Peter Keitel, ο οποίος υπήρξε επικεφαλής της Hochtief όταν γινόταν η κατασκευή του αεροδρομίου των Σπάτων, σχολιάζει με πίκρα ότι οι δρόμοι των διοδίων που είχε σχεδιάσει τότε, βρίσκονται ακόμη υπό κατασκευή.

Όσο για το μέλλον της βιομηχανίας στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της γερμανικής Ένωσης Βιομηχάνων στρέφεται στην ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας, χωρίς όμως να αποκλείει κανέναν άλλο κλάδο.

ΦΤΑΣΑΜΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΤΕΤΟΙΟ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ,ΚΑΙ ΤΑ ΑΣΧΗΜΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΚΑΘΕ ΑΛΛΑ ΠΑΡΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ.
ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΑ 200 ΕΥΡΩ Η ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΣ 70.000 ΔΡΑΧΜΕΣ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More