ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΣΜΙΛΑ: ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΟ ΕΙΝΑΙ Η ΙΔΑΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΟΤΑΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ Η ΜΙΑ ; ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΣΑΝ ΧΩΡΙΟ ΕΝΑΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΡΕΛΛΑΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ,Η ΑΛΛΗ; ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΡΕΛΛΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΕ.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΜΙΛΑ: ΣΚΟΥΛΑΡΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Τις ομορφότερες γιορτές πέρασαν φέτος τα παιδιά αλλά και οι μεγάλοι στο χωριό Σμίλα της Αρχαίας Ολυμπίας και τη γύρω περιοχή. Η «χορηγία» ενός κατοίκου που θέλησε να

διατηρήσει την ανωνυμία του – αν και στο χωριό όλοι τον γνωρίζουν – έδωσε την ευκαιρία να στηθεί ένα γιορτινό σκηνικό με πρωταγωνιστές στον Αη Βασίλη και τα παιδιά.

Το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου στο Σμίλα το σκηνικό ήταν παραμυθένιο. Στην πλατεία μπροστά στη φάτνη που φωτίζει από μέρες τη γειτονιά, περίμεναν τα δώρα για τα παιδιά. Παρουσία του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανάσιου, έγινε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, μοιράστηκαν σε όλους τους παρευρισκόμενους γλυκά και έπειτα όλα άρχισαν να γίνονται λευκά.


Μπορεί να μην έπεσε πραγματικό χιόνι στο χωριό, όμως η «απομίμησή» του, τους έκανε όλους χαρούμενους. Πυροτεχνήματα, μπαλόνια, παιχνίδια στη φάτνη, ο καστανάς σε μια γωνιά, συμπλήρωναν το όμορφο σκηνικό, που έγινε τέλειο για τα παιδιά όταν ο Αη Βασίλης και οι βοηθοί του άρχισαν να μοιράζουν δώρα.

Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, ο Αη Βασίλης πάντα με τους βοηθούς του, ανέβηκαν στην άμαξά τους και ξεκίνησαν μια πορεία από την Αρχαία Ολυμπία προς το Σμίλα, σταματώντας σε κάθε χωριό και μοιράζοντας γλυκίσματα σε όλους. Το φινάλε τον βρήκε στο κέντρο του Σμίλα να ξαποσταίνει, απολαμβάνοντας μια μακαρονάδα, κρασί και πολύ σαμπάνια με την οποία τον «έλουσαν» οι κάτοικοι.

Έτσι η Ηλεία απέκτησε το δικό της Χριστουγεννιάτικο χωριό, απολύτως δωρεάν, χάρη στην προσφορά ενός ανθρώπου, που κατάφερε από το υστέρημά του να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες και μέσα σε δύσκολες εποχές να φέρει το χαμόγελο ξανά στα πρόσωπα όλων, μα κυρίως των παιδιών.

2 comments:

Καλή χρονιά σε όλους. Είμαι και εγώ ένας από τους Σμιλαίους που έζησαν αυτό το μαγικό διήμερο στο όμορφο Σμίλα. Κατ' αρχήν να ευχαριστήσω τον "άγνωστο", σε πολλούς, συντοπίτη μας, ο οποίος έδωσε στα παιδιά των γύρω χωριών αλλά και σε εμάς τα μεγάλα παιδιά την ευκαιρία να ζήσουμε αυτή την ονειρική εμπειρία και έπειτα να ευχαριστήσω εσάς που προβάλετε ένα μικρό, μα όμορφο, χωριό. ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ..........

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More