ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ


Την αρχή την έκανε πριν από μερικούς μήνες το γραφικό χωριό Φιλετίνο στην Ιταλία και τώρα το χωριουδάκι Σαλβατέρα ντε Μίνιο στη Γαλικία της Ισπανίας που και τα δύο αποφάσισαν να πάρουν την οικονομία στα χέρια τους με δικό τους νόμισμα…

Το Φιλετίνο με 600 κατοίκους ανακηρύχθηκε Πριγκιπάτο και εξέδωσε δικό του νόμισμα αποκηρύσσοντας το ευρώ. Η ισοτιμία του φιορίτο προς το ευρώ είναι 1 προς 72 σεντς. Το μεσαιωνικό χωριό βρίσκεται μεταξύ Ρώμης και Πεσκάρα σε υψόμετρο 1.063 μέτρων.

Το Φιλετίνο έχει και δικό του νόμισμα, το φιορίτο – άνθος – εμπνευσμένο από το φλορίνι, το νόμισμα της Φλωρεντίας του 13ου αιώνα. Το νόμισμα με τη συλλεκτική αξία – προς το παρόν – έχει χαραγμένο επάνω το πρόσωπο του δημάρχου, ο οποίος ίναι ένας απλός άνθρωπος που προέρχεται από τον κόσμο των επιχειρήσεων.Τώρα, σειρά είχε ενα πάλι μικρό χωριουδάκι της Ισπανίας, το Γαλικία που γύρισε πλάτη στο ευρώ και πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με το εθνικό τους νόμισμα, την πεσέτα.

ΒΕΒΑΙΑ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΚΟΜΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΛΟΓΟ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΦΙΧΤΑΓΚΑΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΕΥΡΩ,ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΔΕΙΧΘΗΚΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ,ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕ ΝΥΧΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΝΤΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΑΥΤΟ, ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΑΓΝΩΣΤΟΙ,ΟΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ 1950 ΕΝΩ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΤΣΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ; ΜΕ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΣΤΟ 1930 ΕΙΜΑΣΤΕ.ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ ΑΜΕΣΑ ΛΕΕΙ Η ΛΟΓΙΚΗ,ΙΣΩΣ ΕΤΣΙ ΣΩΘΕΙ Η ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ,ΠΟΥ ΓΙΑΥΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΥΤΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More