ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ;


Ο Δημήτρης Χριστόφιας είναι γεγονός ότι προωθήθηκε στην προεδρία της Δημοκρατίας από τους Βρετανούς με τα …είκοσι τους νύχια. Επένδυσαν πάνω στο Χριστόφια και τα κατάφεραν να τον επιβάλουν για να ξεφορτώνονταν τον «κακό» Τάσσο Παπαδόπουλο. Που τους γύρισε τη πλάτη στο Σχέδιο Ανάν όταν η παλαιά τους καραβάνα Γλ. Κληρίδης απέτυχε να εξασφαλίσει 16 μήνες παράταση της προεδρικής του θητείας ούτως ώστε να μας επέβαλε σε τελική προσπάθεια το Σχέδιο τους ονόματι «Σχέδιο Ανάν».
Ο Δημήτρης Χριστόφιας έκανε ότι μπορούσε μέχρι σήμερα να τους ικανοποιήσει και να ανταποδώσει την… βοήθεια. Μετά την εκλογή του τον είδαμε από τηλεοράσεως να ευχαριστεί τον «φίλο» του Γκόρτον Μπράουν για την βοήθεια, να υπογράφει το Μνημόνιο Συναντίληψης μαζί του στο 10 Ντάουνινγκ Στριτ κοτσιανάζοντας τους τις βάσεις για τις επόμενες γενεές, να τους καθησυχάζει όσον αφορά την ρατσιστική διζωνική (με τη συμφωνία με το Ταλάτ στις 23 Μαίου 2008), την οποία ο λαός απέρριψε με το δημοψήφισμα της 24.4.2004, να δέχεται την τουρκική απαίτηση για εκ περιτροπής που χρονολογείται από το 1975 όταν την συζητούσαν στο Φόρειν ΄Οφις με τον Γλ. Κληρίδη, να δέχεται την βρετανικής εμπνεύσεως προς το συμφέρον των Τουρκοκυπρίων λεγόμενης σταθμισμένης ψήφου, που προωθήθηκε μέσω των «φίλων Βρετανών» της υπό διάλυση φιλο-τουρκικής ομάδας Μπέθελ/Καρρά, να δέχεται 50,000 συν κουβαλητούς έποικους (προιόν εγκλήματος πολέμου) και βέβαια να υβρίζει κάθε τρις και μία ότιδήποτε το ΕΛΛΗΝΙΚΟ, να εξισώνει την κατοχική Τουρκία με την Ελλάδα, την ΕΟΚΑ 1955-9 με την τρομοκρατική ΤΜΤ, και πάει λέγοντας.
Η τελευταία του προσαρμογή στις βρετανικές υποδείξεις μας ήλθε με τις δηλώσεις και διαβεβαιώσεις του προς πάσα κατεύθυνση προς ικανοποίηση της κυβέρνησης της Αυτού Μεγαλειότητος, ότι θα εξασφαλίσει και το μερίδιο των Τουρκοκυπρίων (δηλαδή του ψευδοκράτους τους) από τα έσοδα του φυσικού αερίου που βρέθηκαν στην κυπριακή ΑΟΖ. Αυτό συνεχίζεται από δικούς του (όπως την Ερατώ Κ. Μαρκουλλή στη πρόσφατη επίσκεψή της στην Ουάσιγκτον αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση (!) με τις προηγηθείσες δηλώσεις Αβέρωφ Νεοφύτου το Μάρτιο του 2011 σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων). Αυτή η επιβεβαιωμένη υποταγή πλέον επισφραγίζει και το δικαίωμα ο άνθρωπος (Χριστόφιας) να τιμηθεί όχι με ένα ΟΒΕ από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, αλλά με το Βικτωριανό Μεγαλόσταυρο.

3 Οκτωβρίου 2011 – Συζήτηση στη Βουλή των Λόρδων

Ο γνωστός φιλότουρκος λόρδο Μαγκίνες:

Ερωτά τη Κυβέρνηση της Αυτού Μεγαλειότητος κατά πόσο τα έσοδα που θα προκύψουν από τις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριο στη Μεσόγειο νότια της Κύπρου θα είναι περιουσία όλων στη Κύπρο ή αποκλειστικά των Ελληνοκυπρίων και κατά πόσο, ως εγγυήτρια δύναμη, το Ηνωμένο Βασίλειο έχει κάνει διαβήματα που να επιβεβαιώνουν την ισότητα μεταξύ των δύο λαών στο νησί.

Απάντηση λόρδου Χάουελ (υφυπουργού στο Υπ. Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας):

Η Κυβέρνηση καλωσόρισε τις ενδείξεις από τον Πρόεδρο Χριστόφια ότι βλέπει τα αποθέματα, αν επιβεβαιωθούν, να είναι πλούτος προς το συμφέρον όλων των κοινοτήτων στη Κύπρο. Ελπίζουμε η διαδικασία της εξόρυξης να τύχει χειρισμού που να υποστηρίζει τις προσπάθειες μιας διαρκούς λύσης.

(Lord Maginnis of Drumglass:

To ask Her Majesty’s Government whether production and revenue arising from proposed oil and gas exploration in the Mediterranean south of Cyprus will be the property of all the people of Cyprus or exclusively of the Greek Cypriots; and whether, as a guarantor power, the United kingdom has sought to ensure equality between the two peoples of the island.

Lord Howell ofGuildford(Minister of State, Foreign and Commonwealth Office:

The Government have welcomed the indications from President Christofias that he sees the reserves, if they are confirmed, as being an asset to benefit all the communities ofCyprus. We hope that the process of exploration can be managed to support the efforts to achieve a lasting settlement).

Φανούλλα Αργυρού
Συγγραφέας – Ερευνήτρια

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More