ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ


Επιστολή στον Πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά έστειλε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης σχετικά με το ενδεχόμενο λήψης νέων οικονομικών μέτρων από την κυβέρνηση.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Π. Ψωμιάδη έχει ως εξής:«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρωθυπουργός κ. Λουκάς Παπαδήμος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων οικονομικών μέτρων σε περίπτωση που αυτό απαιτηθεί (;). Αυτή η πληροφορία, σε συνδυασμό με τις σκληρές περικοπές περαιτέρω μισθών και συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καθώς και τις χιλιάδες απολύσεις που προβλέπει ο Προϋπολογισμός 2012, δημιουργεί συνθήκες κοινωνικής έκρηξης με οδυνηρές συνέπειες για τον τόπο.

Δεν είναι δυνατόν έστω και ένας πολίτης να δεχθεί περαιτέρω μείωση του εισοδήματός του και επιπλέον νέα χαράτσια που λαμβάνουν πλέον μόνιμο χαρακτήρα, που έχουν προκαλέσει προβλήματα επιβίωσης σε χιλιάδες συνανθρώπων μας. Πολύ περισσότερο που ο ίδιος ο κ. Παπαδήμος με τις προγραμματικές θέσεις από το βήμα της Βουλής αλλά και υπουργοί είχαν δεσμευθεί ότι δεν θα ληφθούν νέα μέτρα. Στο κάτω κάτω, εάν πρόκειται κάθε αποτυχία της κυβερνητικής πολιτικής να τη χρεώνεται ο πολίτης χωρίς κανένα κόστος για τους εκάστοτε κυβερνώντες, τότε τι νόημα έχει άραγε η συνέχιση της ύπαρξης της κυβέρνησης Παπαδήμου; Καλό δε είναι και χρήσιμο για τους θεσμούς, να μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για κυβέρνηση ειδικού σκοπού και συγκεκριμένης χρονικής διάρκειας και όχι για Δούρειο Ίππο κατάλυσης του Συντάγματος και της Δημοκρατίας. Κόντρα σε όσους θέλουν να χρίσουν κυβέρνηση τετραετίας μια κυβέρνηση χωρίς λαϊκή εντολή, παραβλέποντας κάθε έννοια νομιμότητας κατά το δοκούν.

Κατόπιν τούτων, μεταφέροντας τη λαϊκή βούληση των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας και όχι μόνο, σας καλώ να μην ενδώσετε στην άκρως υφεσιακή πολιτική της κυβέρνησης και να βάλετε «φρένο» στην συνεχιζόμενη αντιλαϊκή τακτική της μετρολαγνείας που οδηγεί στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού, μένοντας σταθεροί στις κόκκινες γραμμές που εξαρχής θέσατε. Όποιοι είναι ανίκανοι να εφαρμόσουν όσα δεσμεύτηκαν κατ’ επανάληψη στη Βουλή, να φύγουν –θα υπάρχει πάντα γι’ αυτούς μια θέση εργασίας κοντά στα μεγάλα αφεντικά.

Κύριε Πρόεδρε,

Ο λαός δεν αντέχει άλλες προκλήσεις. Όχι δεν θέλει, αλλά δεν έχει να πληρώσει. Παιδάκια στα σχολεία λιποθυμούν από ασιτία. Τα συσσίτια έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Μητέρες που δεν μπορούν να θρέψουν τα παιδιά τους βρίσκονται σε απόγνωση και τα εγκαταλείπουν σε ιδρύματα. Τα λουκέτα χιλιάδες. Η αγορά υποφέρει. Η ανεργία καλπάζει. Η νεολαία μεταναστεύει. Η Ελλάδα αιμορραγεί. Κρατήστε ψηλά τη σημαία της πατρίδας, συνεχίστε να υπερασπίζεστε το συμφέρον το λαού.

Με εκτίμηση,

Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης»

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More