ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΑΙΜΑΤΗΡΕΣ ΘΥΣΙΕΣ


Στις αιματηρές θυσίες των Ελλήνων και στο βαρύ λογαριασμό που πληρώνουν αναφέρεται το γερμανικό περιοδικό Στερν (Stern).

«Σκεφτήκατε ποτέ να ήσασταν Έλληνας ή Πορτογάλος ή Ιρλανδός;» διερωτάται το περιοδικό, που επιχειρεί να παρουσιάσει το ύψος των θυσιών που υφίστανται τα τρία κράτη της ευρωζώνης που έχουν προσφύγει στον εξωτερικό δανεισμό.

Στο άρθρο, με τίτλο «Δείτε πώς κάνουν οικονομία», γίνεται αναφορά στην αυστηρή τιμωρία των κρατών που παραβιάζουν τους δημοσιονομικούς κανόνες, με βάση τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής.

«Θα παρέμενε η Άγγελα Μέρκελ καγκελάριος, αν περικόπτονταν οι συντάξεις, αυξάνονταν οι φόροι και απολύονταν δημόσιοι υπάλληλοι;», διερωτάται ο συντάκτης.

Αν η Γερμανία έπρεπε να επιβάλλει λιτότητα ανάλογη με αυτή που επιβάλλεται στην Ελλάδα, τότε το ένα πέμπτο των ετήσιων δαπανών της κεντρικής κυβέρνησης, των κρατιδίων, των κοινοτήτων και της κοινωνικής πρόνοιας θα χανόταη.

«Ακούγεται τρομερό. Αλλά οι ελληνικές συνθήκες διαφέρουν από τις δικές μας. Ο δημόσιος τομέας είναι πολύ μεγαλύτερος από τον γερμανικό, γι' αυτό και μειώνεται δραστικά», σχολιάζει ο συντάκτης.

«Οι Έλληνες κάνουν αιματηρές οικονομίες. Οι πολίτες πληρώνουν τον λογαριασμό, που είναι βαρύς», καταλήγει το δημοσίευμα.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More