ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ


ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΑΜΟΙΡΙΔΗ ΙΩΑΝΝΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
«Κύριε Υπουργέ, οι επίπονες προσπάθειες και οι πρωτοβουλίες του Πρωθυπουργού, και οι δικές σας που έτυχαν της υποστήριξης όλης της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής ομάδας, στα πλαίσια της συνόδου κορυφής στις 26 Οκτώβρη 2011 στις Βρυξέλλες, έδωσαν την δυνατότητα στην χώρα να ανασάνει, χρονικά και οικονομικά. Δημιούργησαν νέες προοπτικές και έδωσαν την δυνατότητα στην Ελλάδα να επανέλθει σε τροχιά ανάπτυξης.

Πιστεύουμε όμως ότι η χώρα χρειάζεται να ανασάνει και κοινωνικά. Οποιαδήποτε νέα πολιτική πρωτοβουλία προϋποθέτει την ανανέωση της σχέσης εμπιστοσύνης πολιτικής και πολιτών.
Εκτιμούμε πως μια παράμετρος σ’ αυτήν την κατεύθυνση είναι η αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στους πολίτες.
Προτείνουμε λοιπόν, πριν την κατάθεση του νέου φορολογικού νομοσχεδίου να δοθούν στην δημοσιότητα οι πίνακες με τα ονόματα όσων έχουν καταθέσεις σε τράπεζες του εξωτερικού τα ποσά των οποίων δεν δικαιολογούνται, αλλά και όσων είναι μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου.
Οι πίνακες αυτοί είναι σήμερα μόνον στη διάθεση των βουλευτών.
Κύριε Υπουργέ, στην δύσκολη καμπή που βρίσκεται η χώρα είμαστε πεπεισμένοι ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων αυτών που στην κρίσιμη αυτή περίοδο λειτούργησαν κατά των συμφερόντων της σε αντίθεση με τις θυσίες της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών, αποτελεί δίκαιη πολιτική πράξη και καθήκον όλων των πολιτικών.
Η πεποίθησή μας είναι, ότι το συμφέρον και η κοινωνική συνοχή της χώρας είναι υπεράνω κάθε ανεξάρτητης αρχής".

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More