ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

ΝΑ ΑΠΟΤΡΑΠΕΙ Η ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ


"Η αποτίναξη της τουρκικής κατοχής και η επανένωση της πατρίδας και του λαού μας είναι για μένα στόχος ζωής"

δήλωσε ο πρόεδρος τη Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας
και πρόσθεσε ότι "βασικός στόχος όλων μας πρέπει να είναι η λύση του Κυπριακού προβλήματος".

Σε ομιλία του στην εκδήλωση για τα 80χρονα του σωματείου «Διγενής Ακρίτας» Μόρφου, στη....

Λευκωσία, ο Δ. Χριστόφιας είπε ότι ενώπιον ενός προσφυγικού σωματείου, ενός σωματείου της κατεχόμενης Μόρφου, "τονίζουμε ότι σε αυτό το κρίσιμο σταυροδρόμι που βρίσκεται σήμερα η Κύπρος, θα αναλώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αντιμετωπίσουμε τις κορυφαίες προκλήσεις για τον τόπο και το λαό μας".

Καταβάλλουμε, τόνισε, προσπάθειες με επιμονή και συνέπεια για την επίλυση του Κυπριακού προβλήματος, για την εξεύρεση μιας δίκαιης λύσης και υπογράμμισε ότι «χωρίς την επιστροφή της Μόρφου υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση δεν μπορεί να υπάρξει λύση».

Ο Κύπριος πρόεδρος επισήμανε παράλληλα ότι, δεν συμβιβαζόμαστε με τη διχοτόμηση, γιατί η διχοτόμηση είναι καταστροφή για την Κύπρο.

"Θα χάσουμε για πάντα τη μισή μας πατρίδα, θα χάσουμε για πάντα την πολυαγαπημένη Μόρφου. Η τουρκοκυπριακή κοινότητα θα εξαφανισθεί κάτω από το βάρος του συνεχιζόμενου εποικισμού.

Οι Ελληνοκύπριοι θα συνεχίσουμε να ζούμε στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον. Πρέπει με πραγματισμό, αλλά και με αγωνιστικότητα και διεκδικητικότητα να συνεχίσουμε αταλάντευτοι την προσπάθεια για την επανένωση της Κύπρου.

Δεν υπάρχει άλλη εφικτή επιλογή, εάν πραγματικά θέλουμε να αποτρέψουμε τη διχοτόμηση" υπογράμμισε.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More