ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΑΣ ΞΕΜΠΕΡΔΕΨΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Με την επισήμανση: «Ας ξεμπερδεύουμε μια και καλή από τη γενιά του Πολυτεχνείου», η Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ δίνει το στίγμα των προθέσεών της απέναντι στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και της γραφειοκρατικής ιεραρχίας που προωθεί το νόμο – πλαίσιο στην ανώτατη Παιδεία.

Το ψήφισμα της Κεντρικής Επιτροπής, το οποίο δίνει το στίγμα των προθέσεων της ΟΝΝΕΔ και τις επερχόμενες εξελίξεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η νεολαία που υποστηρίζει τη Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι «σε μια εποχή που η κοινωνική δυσαρέσκεια, η μιζέρια και η απαισιοδοξία κυριαρχούν, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που επέβαλε το Μνημόνιο στη χώρα επιχειρεί για ακόμα μία φορά να διασφαλίσει την ύπαρξη της».

Η ΟΝΝΕΔ καταγγέλλει το «σύστημα της γενιάς του Πολυτεχνείου», που ανέδειξε το εύκολο χρήμα σε «μαγκιά» και το βόλεμα συνώνυμο της πολιτικής, επιχειρεί για ακόμη μία φορά να τορπιλίσει τα όνειρα των νέων ανθρώπων. «Με όχημα τις μεταρρυθμίσεις στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ως γνήσια εκπρόσωπος αυτής της γενιάς, ανέλαβε μεθοδικά να αποδομήσει τη νεολαία, φιμώνοντας την και προωθώντας για ακόμη μία φορά τη νοοτροπία που έφτασε τη χώρα στην καταστροφή» επισημαίνει η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ.

Φθάνει μάλιστα σε ένα πιο προωθημένο σημείο ασκώντας την απαιτούμενη κριτική στα πρόσωπα που αυτοπροσδιορίζονται ως η «γενιά του Πολυτεχνείου» λέγοντας ότι αυτή η γενιά είναι η ίδια που έχοντας εξαργυρώσει τους αγώνες του ελληνικού λαού για προσωπικό όφελος, χαρακτηρίζει σήμερα τη νεολαία διεφθαρμένη και ανίκανη να έχει δική της άποψη. «Αυτοί οι άνθρωποι, που πετώντας τόνους λάσπης μέσα από στημένα δημοσιεύματα, - θέλοντας μια νεολαία φιμωμένη χωρίς μαζικότητα και πολιτικό λόγο - αντιλαμβάνονται πλέον πως ο χρόνος τους τελειώνει και επιχειρούν να κρατηθούν στην εξουσία με κάθε μέσο» υπογραμμίζεται στο ψήφισμα.

Σκληρή γλώσσα

Η ΟΝΝΕΔ σημειώνει ότι όλοι αυτοί που στα πρόσωπα τους πλέον ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει εκείνους που εκμεταλλευόμενοι τον πόθο του για ελευθερία, έχτισαν πολιτικές καριέρες, έκαναν τη μίζα επιστήμη και την ανεργία «απλά δύσκολη κατάσταση», δεν πρέπει σήμερα να συνεχίζουν να ορίζουν τα δικά μας όνειρα.

Γιατί εμείς δεν είμαστε σαν και αυτούς. Δεν είμαστε μικρόψυχοι και δεν μας ενδιαφέρουν οι καρέκλες τους.

«Εμείς δεν είμαστε μηδενιστές. Κρατάμε υπεύθυνη στάση, αναγνωρίζοντας πως στο νέο νόμο υπάρχουν και κάποια θετικά σημεία, τα οποία άλλωστε αποτελούν και δικές μας προτάσεις, αλλά δυστυχώς χάνονται μέσα στη γενικότερη λάθος κατεύθυνση, στην οποία κινείται η μεταρρύθμιση. Έχουμε θέσει κόκκινες γραμμές και δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε την αύξηση του κόστους σπουδών, την οικονομική και ακαδημαϊκή κατάρρευση της ανώτατης εκπαίδευσης, την κομματικοποίηση με νόμο πλέον στις διοικήσεις των ιδρυμάτων, αλλά και τη φίμωση την οποία θέλουν να επιβάλλουν στους φοιτητές», τονίζεται και η ηγεσία της ΟΝΝΕΔ εξηγεί: «δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω, αλλά πολλά βήματα μπροστά για να αλλάξουμε το νόμο».

«Είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με αυτή τη γενιά, που κατέστρεψε την Παιδεία, έφτασε την ανεργία των νέων στο 40%, ξεπούλησε την εθνική κυριαρχία αλλά και να ανατρέψουμε τις συμπεριφορές εκείνων που ισοπέδωσαν την αξιοπρέπεια των Ελλήνων. Μέσα από δημιουργικές δράσεις, πολιτικά επιχειρήματα και μαζικές κινητοποιήσεις, το επόμενο διάστημα θα στηρίξουμε το ενωμένο φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα, προκειμένου να αλλάξουμε το νόμο. Στηρίζουμε τις ανακοινώσεις και τα πλαίσια που καταθέτει στις Γενικές Συνελεύσεις των σχολών η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και μέσα από μια ευρύτερη κοινωνική συμμαχία, θα δώσουμε τη μάχη για να ανατραπεί η νοσηρή νοοτροπία που επέβαλε στη χώρα η γενιά της μίζας και της διαπλοκής», καταλήγει η ανακοίνωση και τελειώνει με το σαφές μήνυμα: Ας ξεμπερδεύουμε, μια και καλή από τη γενιά του «Πολυτεχνείου».

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΜΩΣ ΝΑ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕ ΚΑΙ Η ΝΔ ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΣΥΝΕΡΓΟΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More