ΕΛΛΑΔΑ

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΕΡΠΝΙΩΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ



Δυστυχώς το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο ... χτύπησαν και όλους τους Πολιτιστικούς Φορείς που εκδίδουν περιοδικό έντυπο, με σκοπό την ενημέρωση των μελών τους, την επικοινωνία με τους απανταχού συμπατριώτες αλλά κυρίως την διάσωση διατήρηση και προβολή της πλούσιας Πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ανάμεσά τους και ο Σύλλογός μας που εδώ και 30 χρόνια εκδίδει το περιοδικό "Η ΤΕΡΠΝΗ" που με τα νέα δεδομένα δυστυχώς θα αναγκαστεί να σταματήσει την έκδοσή του. Από την πρώτη στιγμή που το μάθαμε κινητοποιηθήκαμε και μέσα από το Δευτεροβάθμιο Όργανό μας , την Ομοσπονδία Σερραϊκών Συλλόγων Θεσσαλονίκης, στάλθηκε η παρακάτω επιστολή προς τους αρμόδιους Υπουργούς με κοινοποίηση σ΄ όλους τους βουλευτές του Νομού Σερρών και Θεσσαλονίκης. Απάντηση ακόμη περιμένουμε ......

ΠΡΟΣ
Αντιπρόεδρο & Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Γιάννη Ραγκούση
Υπουργό Επικρατείας κ. Ηλία Μόσιαλο
Υπουργό Πολιτισμού κ. Παύλο Γερουλάνο


Κοινοποίηση : Όλους τους Βουλευτές
Κύριοι Υπουργοί
Σύμφωνα με το άρθρο 48 παρ. 2 του Νόμου 3986/φεκ152/α/1.7.2011 (Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 – 2015), αντικαθίσταται η παράγραφος 15 του άρθρου 13 του Νόμου 2328/1995.

Η ως άνω παράγραφος στην περίπτωση γ της προισχύουσας μορφής προέβλεπε ότι περιοδικά ή άλλα έντυπα επιστημονικού, καλλιτεχνικού, επαγγελματικά, θρησκευτικού ή άλλου συναφούς περιεχομένου, περιλαμβάνονται κάθε χρόνο σε κατάσταση του Υπουργείου Τύπου που κοινοποιείται στα ΕΛΤΑ για να τύχουν μειωμένου τιμολογίου ταχυδρομικής αποστολής.

Ο νέος Νόμος καταργεί αυτή τη διευκόλυνση (μειωμένο τιμολόγιο) με αποτέλεσμα όσοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι εκδίδουν περιοδικά έντυπα να αδυνατούν να
ανταπεξέλθουν στο δυσβάσταχτο ποσό των ταχυδρομικών τελών για την αποστολή τους. Αν αναλογιστεί κανείς και το κόστος των εκτυπωτικών, των γραφιστικών και των διεκπεραιωτικών της αποστολής, απειλείται η βιωσιμότητα των εντύπων αυτών. Παράλληλα καταργείται και απαξιώνεται το τεράστιο ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ έργο και η ΠΡΟΣΦΟΡΑ των Πολιτιστικών μας Συλλόγων, οι οποίοι μέσα σ΄ αυτή την οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι, αλλά κυρίως όμως στην κρίση ηθικών αξιών που απειλεί να ισοπεδώσει τα πάντα, προσπαθούν να αντισταθούν και να διατηρήσουν την πλούσια Πολιτιστική μας κληρονομιά.

Ήδη στην κατηγορία αυτών των Συλλόγων συμπεριλαμβάνονται 5 Σύλλογοι , μέλη της Ομοσπονδία μας οι οποίοι δυστυχώς θα αναγκαστούν να διακόψουν την έκδοση των εντύπων που εκδίδουν.
Σε επικοινωνία μας με υπηρεσιακούς παράγοντες, επιβεβαίωσαν την αλλαγή του Νόμου αλλά για την εφαρμογή του περιμένουν κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.

Για τους λόγους αυτούς, κ.κ. Υπουργοί
Σας ερωτούμε αν ισχύουν τα παραπάνω. Αν ναι, μπορούμε να αντιληφθούμε ότι μ΄ αυτό τον τρόπο διακόπτεται η Πολιτιστική συνέχεια των ιδιαίτερων πατρίδων μας, η αέναη προσπάθεια Πολιτιστικής αναβάθμισης των συμπατριωτών μας και η επικοινωνία με τους Έλληνες της διασποράς (εσωτερικής και εξωτερικής).

Σας παρακαλούμε να προβείτε σ΄ όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποφευχθεί η κατάργηση αυτών των περιοδικών εντύπων, προσφέροντες με τον τρόπο αυτό τα μέγιστα στη διάσωση και διατήρηση της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς, για την οποία ΌΛΟΙ είμαστε υπερήφανοι και τη θεωρούμε απαραίτητη για την ιστορική συνέχεια του λαού μας.
Με τιμή
Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος - Η Γ. Γραμματέας
Γιάννης Κ. Νούλης - Τούλα Μουτσίδου

Σήμερα το Ταχυδρομείο απ΄ όπου γίνεται η αποστολή του περιοδικού μας, επιβεβαίωσε οτι ήρθε εγκύκλιος στα ΕΛΤΑ με την οποία δεν θα παραλαμβάνουν για αποστολή έντυπα (εφημερίδες, περιοδικά) με το παλιό καθεστώς.

Ήδη η βουλευτής του Νομού μας κ. Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά απέστειλε ερώτηση στη Βουλή για το θέμα αυτό. Έλπίζουμε να ευαισθητοποιηθούν και οι υπόλοιποι ... εκπρόσωποί μας στο Κοινοβούλιο ωστε με Υπουργικές Αποφάσεις να μη περάσει ο απαράδεκτος αυτός νόμος που ουσιαστικά καταργεί την ελεύθερη διακίνηση ιδεών αλλά κυρίως επιφέρει μεγάλο πλήγμα στον Πολιτισμό μας που όλοι ανεξεραίτως θεωρούμε σαν λαός, το όπλο μας στην λαίλαπα της παγκοσμιοποίησης και της καταβαράθρωσης των ηθικών αξιών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More