ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΠΟΥ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΤΙΡΙΑ.
ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.
ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΖΗΛΕΥΩ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ.
Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΥΤΟ ΤΟ ΛΟΓΟ ΕΦΤΑΣΕ ΕΔΩ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΕ
ΣΥΓΝΩΜΗ ΕΛΛΑΔΑ
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΣΟΒΑΡΟΙ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΕΚΑΝΑΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ 74 ΣΕ ΚΑΤΟΧΗ ΚΑΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ.
ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΛΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ......ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ Η ΚΥΠΡΟΣ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΥΡΩΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΠΩΣ ΔΕΧΕΤΕ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ.........
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΥΡΩΠΗ
Αδιάλλακτος εμφανίζεται ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν...
σε δηλώσεις που έκανε σχετικά με το Κυπριακό αναχωρόντας σήμερα το απόγευμα για τα κατεχόμενα της Κύπρου, για την αυριανή επέτειο εισβολής του 1974. Χριστόφιας: «Απολύτως καταδικαστέες οι δηλώσεις Ερντογάν».
Σε ερώτηση για προηγούμενες δηλώσεις του σχετικά με την κυπριακή προεδρία στην ΕΕ, ο Ερντογάν σημείωσε: «Αυτό είναι η οριστική στάση και αποφασιστικότητα της κυβέρνησής μας. Πώς μπορούμε να θεωρήσουμε ως αποδοχή της ελληνοκυπριακής διοίκησης την ένταξή της στην ΕΕ και να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι ή να δεχθούμε την προεδρία τους στην ΕΕ, από τη στιγμή που δεν αναγνωρίζουμε την ελληνοκυπριακή διοίκηση; Δεν μας ενδιαφέρει τι θα σκεφτεί η Ε.Ε.. Ας το σκεφτόταν όταν δεχόταν ως μέλος την ελληνοκυπριακή διοίκηση. Έκαναν λάθος και δεν μας φέρθηκαν έντιμα. Δεν υπάρχει ανεξάρτητο κράτος με το όνομα Κύπρος. Στο Βορρά υπάρχει το τουρκικό κράτος και στο Νότο εκείνοι. Υπάρχει μία Κύπρος που έχει χωριστεί στα δύο. Συνεπώς, σε περίπτωση που δώσουν στη Νότια Κύπρο την προεδρία, εμείς δεν τους αναγνωρίζουμε. Ποτέ δεν πρόκειται να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους».
Το πρωί ο κ. Ερντογάν είχε προβεί σε ανάλογου περιεχομένου δηλώσεις επαναλαμβάνοντας τα όσα είχε πει ο Τούρκος Υπουργός εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου για πάγωμα των σχέσεων ΕΕ-Τουρκίας κατά την Κυπριακή Προεδρία.
«Κατά την Προεδρία της Νότιας Κύπρου-όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία- στην ΕΕ δεν πρόκειται να συνομιλήσουμε. Κατά την περίοδο αυτή οι σχέσεις με την ΕΕ θα παγώσουν. Επί έξι μήνες δεν θα υπάρχουν σχέσεις Τουρκίας-ΕΕ. Εμείς απλώς θα παρακολουθούμε από την Τουρκία τη διαδικασία. Δεν τίθεται θέμα να συνομιλήσουμε με τους Ελληνοκύπριους. Δεν συνομιλούμε με χώρα που δεν αναγνωρίζουμε. Θεωρούμε ντροπή για μας, ακόμη και το ότι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους στον ΟΗΕ».
Σύμφωνα με τον κ. Ερντογάν, η εισβολή του 1974 «διασφάλισε την υπόσταση, την ασφάλεια, τα δικαιώματα και την ελευθερία του τουρκοκυπριακού λαού, έφερε ειρήνη, δημοκρατία και σταθερότητα στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο».
Αδιάλλακτος εμφανίστηκε και στο θέμα της αποχώρησης στρατευμάτων. «Οι στρατιώτες μας έχουν πέσει νεκροί και έχουν τραυματιστεί στην Κύπρο» λέει και συνεχίζει: «Μας λένε αν μπορούμε να αποσύρουμε ένα μέρος της στρατιωτικής δύναμης. Όχι δεν θα το κάνουμε. Στο σχέδιο Ανάν είχαμε δεχθεί την αποχώρηση. Αλλά δεν το δέχθηκαν και έχασαν οι ίδιοι. Τώρα δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει το ίδιο. Θα πρέπει να το συζητήσουμε εκ νέου».
Ως προς τις συνομιλίες τόνισε ότι «η λύση, στη νέα περίοδο που έχουμε εγκαινιάσει με την Ελλάδα, την άλλη εγγυήτρια χώρα, θα είναι και δυναμική για ενίσχυση των θεμελίων του κοινού μας μέλλοντος. Σε περίπτωση που και η ελληνοκυπριακή πλευρά επιδείξει την αναγκαία πολιτική βούληση, δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθεί, σε σύντομο διάστημα, μία λύση στη βάση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας που θα στηρίζεται στα δύο ιδρυτικά κράτη», σημείωσε. Συνεχίζοντας είπε ότι «δεν μπορούμε να κρατάμε επ' αόριστον άλυτο το πρόβλημα της Κύπρου. Δεν μπορούμε να κρατάμε σε αοριστία το μέλλον των πλευρών. Η Κύπρος πρέπει να καταλήξει στο συμβιβασμό».
Πρόσθεσε ότι «η Τουρκία είναι έτοιμη, πάντα σε συνεργασία στο θέμα αυτό με την Ελλάδα, ακόμη και με την Αγγλία». Και ο ελληνοκυπριακός λαός πρέπει να κάνει θαρραλέα βήματα για τη λύση» και σημείωσε: «Η προτεραιότητά μας είναι, να μπορέσει η ΤΔΒΚ να σταθεί με σιγουριά στα πόδια της».
Σύμφωνα με τον Ερντογάν «πρέπει να γίνει αποδεκτή μία λύση με δύο κοινότητες και δύο ισότιμα κράτη. Αν δεν το δεχθούν, αυτό είναι δικό τους θέμα. Ο χρόνος πιέζει. Η Βόρεια Κύπρος τήρησε το λόγο της. Στο δημοψήφισμα η Βόρεια Κύπρος είπε ναι με 65% και οι Ελληνοκύπριοι όχι με 75%».
Το ίδιο αρνητικός εμφανίζεται ο Ερντογάν και στο θέμα της Μόρφου λέγοντας τα εξής: «Θα είμαι Πρωθυπουργός για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Για μένα δεν υπάρχει πλέον θέμα Μόρφου. Δεν προσεγγίζω το θέμα όπως στο σχέδιο Ανάν. Η Μόρφου ανήκει στη Βόρεια Κύπρο. Δεν μπορεί να γίνει η παραμικρή κίνηση και στο Ριζοκάρπασο. Εάν θέλουν να έλθουν για τις λειτουργίες, ας έλθουν. Έχουν αλλάξει οι συνθήκες που ίσχυαν στο σχέδιο Ανάν. Η στάση μας στο τραπέζι θα είναι διαφορετική».
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός λέει ότι «το έθνος αυτό δεν σκύβει το κεφάλι. Δεν τίθεται θέμα να κάνουμε υποχώρηση σε κανένα σημείο. Μην περιμένει κανείς κάτι τέτοιο».
Ως προς το θέμα των λιμανιών, ο Τούρκος Πρωθυπουργός επαναλαμβάνει τη θέση της τουρκικής πλευράς για ταυτόχρονη άρση του «εμπάργκο»: «Αυτά θα είναι ταυτόχρονα. Αν το δέχονται, να το κάνουμε. Κατά τη Φινλανδική προεδρία στην ΕΕ, εμείς το είχαμε προτείνει αλλά η προεδρία δεν μπόρεσε να πείσει τις χώρες μέλη της ΕΕ».
Ο Ερντογάν αναφέρεται και στο θέμα της υδροδότησης και της ηλεκτροδότησης των κατεχομένων. Αναφέρει πως σε τρία χρόνια θα έχει ολοκληρωθεί το έργο της υδροδότησης και προσθέτει: «Μπορεί να γίνει και η ηλεκτροδότηση με υποθαλάσσιους αγωγούς».
Χριστόφιας: «Απολύτως καταδικαστέες οι δηλώσεις Ερντογάν»
Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, τόνισε ότι οι σημερινές δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, είναι απολύτως καταδικαστέες και «όζουν κυνισμού».
Πρέπει να πω, δήλωσε ο κ. Χριστόφιας, ότι αν θα ακολουθηθεί αυτή η γραμμή δεν θα υπάρξει πιθανότητα για την παραμικρή πρόοδο στις συνομιλίες.
Σε ερώτηση, σχετικά με τις δηλώσεις Ερντογάν για μη επιστροφή της Αμμοχώστου και της Μόρφου, ο κ. Χριστόφιας ανέφερε, ότι τα Ηνωμένα Ένη και πολλοί άλλοι στον διεθνή χώρο, ανέμεναν ότι «όταν παράνομα θα επισκεπτόταν ο Ταγίπ Ερντογάν τα Κατεχόμενα, θα έκανε κάποιες εξαγγελίες θετικού χαρακτήρα και όχι εκρηκτικές τοποθετήσεις».
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου