ΕΛΛΑΔΑ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

ΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΙΕΙΣΔΥΣΕΩΝ


Ερώτηση προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Εξωτερικών, Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη, κατέθεσε ο Βουλευτής Σερρών του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Ηλίας Πολατίδης σχετικά με νέες προκλητικές προσπάθειες διεισδύσεως της Τουρκίας στην Θράκη. Το πλήρες κείμενο της Ερώτησεως έχει ως εξής.


Συμφώνως με δημοσιεύματα της εφημερίδος «Ο Κόσμος του Επενδυτή» (29/4/11 και 25/5/11), μία νέα παράμετρος έρχεται να προστεθεί στην πολύπλευρη και εντεινόμενη το τελευταίο διάστημα προσπάθεια της Τουρκίας για τουρκοποίηση της Θράκης και του ελληνικού μουσουλμανικού πληθυσμού της.

Συγκεκριμένως, στην περιοχή άρχισε να δραστηριοποιείται εδώ και μερικά χρόνια το ισλαμικό κίνημα των «Νουρτζού» του Φετουλάχ Γκιουλέν, του «πλέον επικινδύνου ισλαμιστή του πλανήτη», όπως έχει χαρακτηρισθεί διεθνώς. Το κίνημα αυτό εμφανίζεται ψευδώς ως μετριοπαθές ισλαμικό το οποίο προάγει τον διαθρησκευτικό διάλογο και την ανεκτικότητα, αλλά στην πραγματικότητα δίνει έμφαση στην ισλαμοτουρκική κουλτούρα και στην διαμόρφωση φιλοτουρκικών ελίτ στις χώρες στις οποίες λειτουργούν τα σχολεία του.

Στην Θράκη λοιπόν τα δύο πρώτα σχολεία του Γκιουλέν λειτουργούν από το 2006, ενώ από πέρυσι είναι γνωστόν ότι υπάρχουν σχέδια για την ανέγερση ενός συγχρόνου πολυτελούς κτηρίου σε ακίνητο της Διαχειριστικής Επιτροπής Μουσουλμανικής Περιουσίας στο κέντρο της Κομοτηνής με χρηματοδότηση της οργανώσεως.

Στοιχεία από την δράσι του κινήματος σε άλλες χώρες δείχνουν πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η διείσδυση του Γκιουλέν σχεδόν παντού συνοδεύθηκε από μία παράλληλη οικονομική διείσδυση επιχειρηματιών-οπαδών του, οι οποίοι είναι οργανωμένοι στην επιχειρηματική ένωση Tuskon και θεωρούνται το βασικό εργαλείο της τουρκικής οικονομικής διεισδύσεως στον Καύκασο, στα Βαλκάνια και στην Αφρική.

Στις χώρες δε όπου δραστηριοποιήθηκε το εν λόγω κίνημα ελήφθησαν αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο και περιορισμό των χρηματοδοτήσεων των σχολείων του Γκιουλέν αλλά και των εν γένει οικονομικών του δραστηριοτήτων (Ολλανδία, Ρωσία, Ουζμπεκιστάν, Τουρκμενιστάν κ.λπ.). Σε ορισμένες δε απαγορεύθηκε εντελώς η λειτουργία τέτοιων σχολείων και στο Ουζμπεκιστάν απεδείχθει ότι οι τουρκικές εταιρείες είχαν δημιουργήσει μία σκιώδη οικονομία χρησιμοποιώντας διπλά βιβλία και ότι είχαν εμπλακεί στην διάδοση εξτρεμιστικών θρησκευτικών ιδεολογιών. Συνεπώς

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ

1. Είναι εις γνώσιν της κυβερνήσεως η δραστηριότητα του συγκεκριμένου ισλαμικού κινήματος στην Θράκη;

2. Εάν ναι, και δεδομένων των αποκαλυφθέντων επεκτατικών τουρκικών σχεδίων του κινήματος σε άλλες χώρες, σε τι ενέργειες προβαίνει σχετικώς;

3. Σε τι γενικότερες ενέργειες προβαίνει η ελληνική κυβέρνηση έτσι ώστε να ανακοπή η ευρύτερη και πολύπλευρη τουρκική επιθετικότητα στην Θράκη;

4. Τα δύο σχολεία του κινήματος που λειτουργούν στην περιοχή έχουν τις απαιτούμενες άδειες;

Αθήναι, 21 Ιουνίου 2011

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More