ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

ΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ......


ΑΣ ΤΟ ΞΑΝΑΠΩ

ΚΑΜΜΙΑ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Η ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΤΗΣ ΙΕΡΗΣ ΑΥΤΗΣ ΛΕΞΕΩΣ

ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΗΣ VARDRASKA

Ο Γκρούεφσκι είχε αποδεχθεί την ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας -Σκόπια» για τη χώρα του, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος, ωστόσο την πρόταση είχε απορρίψει η ελληνική πλευρά.

Είναι η πρώτη φορά, που ο Σκοπιανός πρωθυπουργός αναγνωρίζει δημόσια ότι, η κυβέρνηση του είχε αποδεχθεί την πρόταση.

Την πρόταση είχε υποβάλει ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, μερικές ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι που διεξήχθη τον Απρίλιο του 2008.

«Μας αναφέρθηκε ότι είναι η τελευταία πρόταση πριν από τη διεξαγωγή της Συνόδου και πως έπρεπε να τοποθετηθούμε επ' αυτής. Αποφασίσαμε να αποδεχθούμε αυτή την πρόταση ως πρόταση που μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα, ώστε οι πολίτες να εκτιμήσουν, αν είναι καλή ή όχι πρόταση», δήλωσε σχετικά ο κ. Γκρούεφσκι.

Όπως προαναφέρθηκε, η συγκεκριμένη πρόταση του κ.Νίμιτς είχε απορριφθεί από την ελληνική πλευρά και τότε ο Αμερικανός διπλωμάτης επανήλθε με νέα πρόταση, τον Οκτώβριο του 2008, με το όνομα «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας».

Ο κ. Γκρούεφσκι υποστηριξε εξάλλου ότι σε περίπτωση διεξαγωγής πρόωρων εκλογών στην ΠΓΔΜ, οι διαπραγματεύσεις για το όνομα δεν θα επηρεαστούν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More