ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΡΧΙΑ ΠΛΕΟΝ


Απόλυτη αναρχία στο χώρο της εργασίας, επιθυμεί για την Ελλάδα η τρόικα!

Στη σημερινή επίσκεψη που πραγματοποίησαν νωρίς το μεσημέρι στο υπουργείο Εργασίας, κλιμάκιο από οχτώ τεχνοκράτες τροϊκανούς, κατά τη συνάντηση που είχαν με εκπροσώπους από την Επιθεώρηση Εργασίας, ζήτησαν να γίνουν ακόμα πιο ελαστικές οι εργασιακές σχέσεις στη χώρα μας.

Μάλιστα ο Ολλανδός εκπρόσωπος, σε μια επίδειξη άκρατου νεοφιλελευθερισμού πρότεινε να «υπάρχει απόλυτη αναρχία στην αγορά και να ρυθμίζονται οι εργασιακές σχέσεις από τον κάθε εργαζόμενο χωριστά»!

Η τρόικα πιέζει την ελληνική πλευρά στην κατεύθυνση της κατάργησης του θεσμού της επέκτασης των κλαδικών συμβάσεων σε επιχειρήσεις που δεν ανήκουν σε κάποια ομοσπονδία.

Το υπουργείο Εργασίας, βάσει Μνημονίου, πρέπει να προχωρήσει σε αυτή την κατάργηση έως το τέλος του έτους και η τρόικα θέλει να γίνει το συντομότερο δυνατό. «Επεκτείναμε τη δοκιμαστική περίοδο εργασίας από δύο μήνες, στον ένα χρόνο. Δεν γίνεται να ελαστικοποιήσουμε περισσότερο την αγορά, θα υπάρξουν σημαντικές αντιδράσεις», απάντησαν οι Επιθεωρητές Εργασίας, προκαλώντας τη δυσφορία των τροϊκανών.

Αν, πάντως, καταργηθεί η επέκταση των κλαδικών συμβάσεων, τότε αυτόματα οι εργοδότες θα μπορούν να αποχωρήσουν από την ομοσπονδία του κλάδου τους και να προβούν σε κατ' ιδίαν συμβάσεις με τους εργαζόμενούς τους.

Έτσι, υπάρχει ο κίνδυνος για κατακόρυφη μείωση των ημερομισθίων, υπό την απειλή της απόλυσης.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More