ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή, 3 Δεκεμβρίου 2010

ΑΛΛΟΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ


Απαγόρευσαν στον Επίσκοπο Καρπασίας να λειτουργήσει στον Απόστολο Αντρέα.Χωρίς καμιά αιτία οι κατοχικές «Αρχές» έστειλαν ψευδοαστυνομικούς και απαγόρευσαν τη λειτουργία. Προχθές, μέρα της γιορτής του Αποστόλου Αντρέα, απαγόρευσαν στον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστόφορο να τελέσει τη Θεία Λειτουργία. Η Εκκλησία της Κύπρου προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταγγείλει την Τουρκία σε διεθνή βήματα για τη συμπεριφορά που επιδεικνύει.
Σύμφωνα με το sigmalive.com πριν από τρεις περίπου μήνες οι κατοχικές δυνάμεις είπαν ότι στη γιορτή του Αποστόλου Ανδρέα θα επέτρεπαν στον Επίσκοπο Καρπασίας να λειτουργήσει.

Χωρίς να υπάρξει καμιά άλλη διαβούλευση και ενημέρωση της δικής μας πλευράς, την περασμένη Δευτέρα, και ενώ γίνονταν οι ετοιμασίες για την πραγματοποίηση της λειτουργίας και της μετάβασης των πιστών στον Εσπερινό και στη λειτουργία την ημέρα της γιορτής του Αγίου, η άλλη πλευρά διαμήνυσε ότι δεν θα αφήσει τον Επίσκοπο Καρπασίας Χριστόφορο να λειτουργήσει και να τελέσει τη Θεία Λειτουργία. Ο Επίσκοπος Καρπασίας μετέβη παρ' όλα αυτά στο μοναστήρι την Τρίτη, ανήμερα της γιορτής του Αγίου, και ψευδοαστυνομικοί οι οποίοι βρίσκονταν στο μοναστήρι τού ανακοίνωσαν ότι απόφαση του κατοχικού καθεστώτος είναι να μην του επιτραπεί να λειτουργήσει τη Μονή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More