ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΜΕΓΑΛΟ ΜΥΣΤΙΚΟ


Η πολιτική σκηνή πέριξ της Κύπρου άρχισε να θερμαίνεται και πάλιν και το πρόσφατα κατάπτυστο άρθρο (Τάιμς του Λονδίνου 8 Νοεμβρίου 2010) του πρώην Υπ. Εξωτερικών της Βρετανίας Τζάκ Στρό προωθώντας την Διζωνική Δικοινοτική Ομοσπονδία μέσω απειλών για «διχοτόμηση» ως «λύση» στοχεύει στη βάση του να δώσει μια «ηθική συγχώρεση» στη Τουρκία για τα εγκλήματά της και όλα για χάρη και βοήθεια της τουρκικής ενταξιακής διαπραγματευτικής προόδου.
...

Λέχθηκε ότι ο κ. Χριστόφιας (πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας) αναμένεται να φθάσει στην Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα η πιθανότερα την ερχόμενη για ένα τελικό κύκλο «διαλόγου» που ίσως να περιλαμβάνει και περισσότερες παραχωρήσεις προς την Τουρκία και τους αντιπροσώπους της.
Η κοινότητα της Νέας Υόρκης έχει κρατηθεί στο «σκοτάδι» από το λεγόμενο «λόμπυ» εδώ που ελέγχεται από την Κυπριακή κυβέρνηση σχετικά με την μάχη που γίνεται στην Κύπρο εναντίον της τουρκο-βρετανικής διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας και όλα όσα συνεπάγεται κυρίως και πρωτίστως το ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Η κοινότητα του Λονδίνου η οποία ευτυχώς έχει τουλάχιστον δύο εφημερίδες που δεν ελέγχονται από την Κυπριακή κυβέρνηση έχει καλέσει ανθρώπους από την Κύπρο, εξέχουσες προσωπικότητες της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της Κύπρου να μιλήσουν για τα κακά και αντι-κυπριακά της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας.
Για την καλύτερη ενημέρωση και συμφέρον όλων η Cyprus Action Network of America (CANA) διανέμει τα άρθρα αυτά και τις δηλώσεις πιο κάτω από έγκυρα και μεγάλα ΕλληνοκυπριακάΜ.Μ.Ε και παρακαλούμε διαδώστε στα μπλόκς, ιστοσελίδες και αποστολείς σας.
Ο πρώην Υπ. Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Γιώργος Λίλληκας και ο κ. Χρίστος Κληρίδης(δικηγόρος) μίλησαν σε συγκέντρωση της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας Λονδίνου και είπαν ότι οι προτάσεις του προέδρου Χριστόφια στο ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΟ ισοδυναμούν με εθνικό ξεκαθάρισμα. Σημερινή σελίδα 7 του pdfτης εφημερίδας ημερ. 18 Οκτωβρίου 2010. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο πιο κάτω. Το θέμα αυτό κάλυψαν και οι εφημερίδες της ομογένειας Λονδίνου Ελευθερία Λονδίνου www.eleftheria.co.uk στην έκδοσή της 21 Οκτωβρίου 2010 σελίδα 8, με φωτογραφίες, και επίσης Τα Νέα Λονδίνου στην έντυπη τους έκδοση (ιστοσελίδα www.greeknews-tanea.com) η www.agora-dialogue.com και άλλες ιστοσελίδες. Πιο κάτω θα βρείτε και ορισμένες από τις έντονες αντιδράσεις της ομογένειας Βρετανίας εναντίον του άρθρου του Τζάκ Στρό, περιλαμβανομένης και ανακοίνωσης Συντηρητικού βουλευτή περιφέρεια Χέντον βορείου Λονδίνου. Σας συστήνουμε επίσης να διαβάσετε στην αυριανή έκδοση της εφημερίδας της ομογένειας Ελευθερία (www.eleftheria.co.uk ) ευρεία κάλυψη με καταπελτικό κύριο άρθρο της εφημερίδας για το άρθρο του Τζάκ Στρό. Η εφημερίδα φορτώνεται σε pdfκαι είναι διαθέσιμη αργά το βράδυ κάθε Πέμπτης ή το αργότερο Παρασκευή.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More