ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ;


Ωραία και πολυπολιτισμικά,οι μουσουλμάνοι λόγω εθίμου θα σφάζουν ζώα αύριο την Τρίτη στα προπύλαια του Πανεπιστημίου, στο σταθμό Λαρίσης, στις πλατείες Αττικής και Κουμουνδούρου και σε 11 ακόμη σημεία της Αττικής.
Η αστυνομία φοβάται ότι ενδεχόμενη αντίδραση από ακροδεξιές ομάδες θα λειτουργήσει ως... ντόμινο για τη δημιουργία εκτεταμένων επεισοδίων ανήμερα της 17ης Νοεμβρίου και των εκδηλώσεων για το Πολυτεχνείο.

Περισσότεροι από 7.000 αστυνομικοί βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ καταφθάνουν και ενισχύσεις από την επαρχία. Στόχος της ΕΛ.ΑΣ. να εφαρμοστούν χωρίς προβλήματα μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των εκδηλώσεων.
Η προσευχή της μουσουλμανικής κοινότητας είναι προγραμματισμένη από τις 06:30 έως τις 10:00 το πρωί της Τρίτης. Ωστόσο, ιδιαίτερα στις περιοχές του Αγίου Παντελεήμονα και της πλατείας Αττικής θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως θα υπάρξουν αντιδράσεις. Για να μην κλιμακωθεί περισσότερο η ένταση στις συγκεκριμένες περιοχές της Αθήνας, η Αστυνομία θα λάβει έντονα μέτρα αστυνόμευσης, δε θα επιτραπεί σε μέλη ακροδεξιών οργανώσεων να πλησιάσουν τα σημεία της προσευχής, ενώ ομάδες της Ασφάλειας θα κάνουν προληπτικές προσαγωγές, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.
Εν τω μεταξύ, για την πραγματοποίηση της πορείας, εκπρόσωποι της μουσουλμανικής κοινότητας συναντήθηκαν στα γραφεία της Γ.Α.Δ.Α. με ανώτατους αξιωματικούς της αστυνομίας.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι και ενόψει του εορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, ήδη τα μέτρα αστυνόμευσης στο κέντρο της πόλης είναι ιδιαίτερα αυξημένα.
Στα Προπύλαια την προσευχή θα πραγματοποιήσει Ιμάμης που έχει κληθεί από το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο του Αλ Αζχαρ της Αιγύπτου, ενώ στην πλατεία Αττικής θα λάβουν χώρα περισσότερες από μία τελετές μέχρι και τις 12 το μεσημέρι για να εξυπηρετηθούν λατρευτικά οι Μουσουλμάνοι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
«Καλούμε όλους να παρακολουθήσουν την προσευχή μας, όχι μόνο τους Μουσουλμάνους, αλλά και τους μη Μουσουλμάνους για να γνωρίσουν τη θρησκεία μας, τα έθιμα και τις παραδόσεις, για να δουν ποιοι είμαστε εμείς που ζούμε δίπλα τους», δηλώνει ο πρόεδρος της ένωσης Μουσουλμάνων Ελλάδας, Ιμάμης Ναϊμ Ελγαντούρ.
«Θέλουμε να δούνε όλοι ότι η πίστη μας δεν είναι μια θρησκεία που τρομοκρατεί τους ανθρώπους, αλλά συμβάλλει στην ειρηνική συνύπαρξη», προσθέτει ο ίδιος.

Μπράβο στην αστυνομία.Ποιος έδωσε άδεια να γίνει αυτό το αηδιαστικό έθιμο μέσα στο κέντρο της Αθήνας?
Που είναι οι φιλοζωϊκές οργανώσεις?
Που είναι επιτέλους η εκκλησία και ο Ιερώνυμος.
Από που και ως που έχει δικαίωμα η οποιαδήποτε θρησκεία να κάνει τελετές με θυσίες ζώων σε δημόσια κτίρια και πλατείες?
Κύριοι είστε αποτυχημένοι όλοι σας.Δήμος,αστυνομία υπουργοί,εκκλησία.
Αν θέλετε να κάνετε τους καλούς και τους φιλόξενους ας τους δίνατε ένα χώρο έξω από το κέντρο της Αθήνας και ας έκαναν ότι τελετές ήθελαν.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More