ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ


Πριν από καιρό η προτομή του Ιπποκράτη, πατέρα της ιατρικής επιστήμης, αντιπροσώπευε την Κω στον χάρτη των τουριστικών προορισμών γνωστής ελληνικής αεροπορικής εταιρείας. Σήμερα, το σύμβολο του νησιού έχει αλλάξει και στη θέση της μορφής του Ιπποκράτη βρίσκεται … ένα ποδήλατο.


«Το γεγονός αυτό είναι κατά κάποιο τρόπο δικαιολογημένο, καθώς η Κως διαθέτει εδώ και χρόνια μια ιδιαίτερη ποδηλατική κουλτούρα και υποδομή. Είναι χαρακτηριστικό ότι την περίοδο της ιταλικής κατοχής του νησιού (1912-1943), η Κως είχε χαρακτηριστεί νησί του ποδηλάτου. Εδώ διεξάγονταν διάσημοι ποδηλατικοί αγώνες με τη συμμετοχή πρωταθλητών από την Ιταλία», λέει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο δημοτικός σύμβουλος Κω και Πρόεδρος της Μονομετοχικής Ανώνυμης Εταιρείας Εκμετάλλευσης Τουριστικού Λιμένα Κω (ΜΑΕΕΤΛ Κω), Νίκος Κανταρζής.

Για την αλλαγή του συμβόλου του νησιού στους χάρτες της αεροπορικής εταιρείας Aegean Airlines σχολιάζει ότι δυστυχώς οι τοπικοί παράγοντες του νησιού δεν κατάφεραν να διατηρήσουν ως σύμβολό του τον Ιπποκράτη. «Αυτό που προσπαθούμε εδώ και πολλά χρόνια, ο Δήμος και το Διεθνές Ιπποκράτειο Ίδρυμα της Κω, το να κάνουμε το νησί γνωστό σε διεθνές επίπεδο ως πατρίδα του Ιπποκράτη, το κατάφερε τελικά το ποδήλατο, μέσω του δικτύου ποδηλατοδρόμων που έχει δημιουργηθεί και έχει αναδείξει την περιοχή σε δημοφιλέστατο τουριστικό προορισμό» σχολιάζει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More