ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Έχει κλείσει συμβόλαιο με την Google, τη Nintendo και την Εκκλησία των Μορμόνων
 Άλλαξε τη φύση της τεχνολογίας στη μετάδοση εικόνας μέσω ίντερνετ αναγκάζοντας κορυφαίες εταιρείες υψηλής τεχνολογίας όπως η Polycom, η Cisco, ακόμη και η Microsoft, να προσαρμοστούν στα δικά του στάνταρ.
 Γρήγορο βίντεο χωρίς περιττό και ακριβό εξοπλισμό, δυνατότητα τηλεδιάσκεψης μεταξύ εκατοντάδων ατόμων και ποιότητα εικόνας ασυναγώνιστη. 
Δεν είναι τυχαίο ότι το λογισμικό του το έχει υιοθετήσει ήδη η Google, το χρησιμοποιεί η Εκκλησία των Μορμόνων, ενώ η καινούργια παιχνιδομηχανή της Nintendo, Wii U, θα μυήσει τους φανατικούς θαυμαστές της στην τεχνολογία της Vidyo για τα ομαδικά παιχνίδια της. Πρόκειται, όπως αναφέρει το , για την επαγγελματική εκδοχή του Skype που το 2005 ανέπτυξε μια startup εταιρεία στην Αμερική, με συνιδρυτή τον Αλέξανδρο Ελευθεριάδη, αντλώντας χρηματοδότηση 100 εκατ. ευρώ από αμερικανικά venture capitals. 
Το σύστημα της Vidyo παρέχει παρόμοια λειτουργικότητα με το Skype, η διαφορά όμως είναι ότι απευθύνεται σε εταιρικούς πελάτες επιτρέποντας τη χρήση σε εκατοντάδες χρήστες, όταν το κλασικό Skype υποστηρίζει μόνο δέκα. 
Ο 45χρονος σήμερα καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών, που διετέλεσε επί μακρόν τακτικός καθηγητής στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στο αμερικανικό Columbia, είναι ο άνθρωπος που έδωσε τεχνική ψυχή και σώμα στις επιχειρηματικές ανησυχίες ενός ισραηλινού επιχειρηματία. 
Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν το 2005 όταν ο κ. Οφερ Σαπίρο του ζήτησε να προσφέρει την τεχνογνωσία του. Στη γλώσσα της πληροφορικής ο κ. Ελευθεριάδης κλήθηκε να υποστηρίξει τη βελτίωση των τεχνικών επικοινωνίας με βίντεο χρησιμοποιώντας κλιμακούμενη κωδικοποίηση βίντεο. 
Στόχος ήταν η μετάδοση εικόνας ώστε να μη χρειάζεται επεξεργασία στους ενδιάμεσους κόμβους και να είναι εξαιρετικής ποιότητας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More