ΕΛΛΑΔΑ

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΛΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Για μία ακόμη φορά οι αρχές των Σκοπίων αποδεικνύουν ότι πάνω από όλα είναι το Εθνικό συμφέρον και μετά οι “Business” όπως χαρακτηριστικά λένε κάποιοι νεοέλληνες. 
Το πλέον πρόσφατο παράδειγμα επίδειξης κρατικής ισχύος από την γειτονική χώρα έναντι ελληνικών επιχειρηματικών συμφερόντων, αποτελεί η ανακοίνωση των Τελωνειακών Αρχών της ΠΓΔΜ σύμφωνα με την οποία διακόπτεται η δυνατότητα χρήσης από την εταιρεία OKTA AD – Skopje (θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ) της απλουστευμένης διαδικασίας εισαγωγών – εξαγωγών προϊόντων πετρελαίου. 
Παρα το γεγονός ότι η ελληνική εταιρεία αποτελεί τη μεγαλύτερη βιομηχανική και εμπορική επιχείρηση των Σκοπίων, με ετήσιο κύκλο εργασιών της τάξεως των 650.000.000 ευρώ και διακινεί περί τους 900.000 ΜΤ καυσίμων ετησίως, καλύπτοντας ένα μεγάλο μέρος της τοπικής αγοράς με σημαντικές επενδύσεις 80 εκατ. ευρώ και 675 θέσεις εργασίας οι αρχές της ΠΓΔΜ αποφάσισαν να δημιουργήσουν προβλήματα στην εταιρεία. 
Δυστυχώς για τον ελληνικό ΥΠΕΞ και ορισμένους παράγοντες της χώρας που πίστευαν ότι οι οικονομικοί δεσμοί μεταξύ των δύο κρατών θα έλυναν τα γνωστά προβλήματα η ηγεσία της γειτονικής χώρας αποδεικνύεται περισσότερο από ποτέ πιο εθνικιστική και πιο προσηλωμένη στην επίτευξη του εθνικού τους στόχου που δεν είναι άλλος από την κλοπή του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More