ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΝΑΣΑ


Τη σκληρή εκπαίδευση των αστροναυτών βίωσαν για εννέα ημέρες δύο μαθητές από την Ελλάδα, που αρίστευσαν στο 17ο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής. Πρόκειται για τον Νίκο Κουκουφίλιππα από το 1ο ΓΕΛ Κορωπίου και την Ιωάννα Κούρκουλου από τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα.

Τα δυο παιδιά επισκέφτηκαν τις εγκαταστάσεις της NASA στο Huntsville της Alabama των ΗΠΑ, όπου εκπαιδεύτηκαν δίπλα σε έμπειρους αστροναύτες και έμαθαν τα μυστικά του αστροκόσμου. Κορυφαία στιγμή ήταν η “πτήση” σε μηδενική βαρύτητα. Το διαγωνισμό διοργάνωσε η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος που έχει έδρα τον Βόλο.

«Συμμετείχα και πέρυσι, αλλά φέτος πήγα πολύ καλύτερα και κατάφερα να εξασφαλίσω τη μία από τις δύο θέσεις για το εκπαιδευτικό ταξίδι στη NASA. Φυσικά, είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς μου αρέσει πολύ η αστρονομία. Μάλιστα, σκέφτομαι να γίνω αστροφυσικός. Η αστρονομία σού δίνει το έναυσμα να ψάξεις για τα πάντα. Ακόμη και για την αρχή του κόσμου», δήλωσε ο 16χρονος Νίκος Κουκουφίλιππας, ο οποίος του χρόνου θα κάθεται στα θρανία της Β' Τάξης του Λυκείου. Πρόκληση o έρωτάς του με την αστρονομία ξεκίνησε όταν σε ηλικία πέντε ετών έπιασε ένα βιβλίο που είχε φωτογραφίες του Διαστήματος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More