ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΔΟΥΒΛΙΝΟ 3


Σήμα κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει στην Ελλάδα η προωθούμενη συνθήκη «Δουβλίνο 3», που αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική για την παράνομη μετανάστευση, εξέπεμψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός κάλεσε παράλληλα όλα τα κόμματα, και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, να βοηθήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να δημιουργηθούν συμμαχίες υπέρ των ελληνικών θέσεων.
Αφορμή ήταν η συζήτηση στην αρμόδια Επιτροπή του νομοσχεδίου για την κύρωση πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τη δημιουργία Κέντρων Υποδοχής και Φύλαξης παράνομων μεταναστών το οποίο εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από τους βουλευτές των κομμάτων της τρικομματικής κυβέρνησης.

«Το ‘Δουβλίνο 3’, του οποίου η διαπραγμάτευση προβλέπεται να κλείσει μέχρι τέλος του έτους, διαμορφώνεται επί τα χείρω σε σχέση με το ‘Δουβλίνο 2’, καθώς διατηρεί αναλλοίωτο το στοιχείο ευθύνης για τη χώρα πρώτης εισδοχής λαθρομεταναστών και το οποίο δημιούργησε ανυπέρβλητα προβλήματα στην Ελλάδα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας.


Πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «δεν είναι καλά τα πράγματα για τη χώρα μας. Υπάρχει πρόβλημα. Το κείμενο της νέας συνθήκης δεν περιέχει κανένα επωφελές αντάλλαγμα, κάτι που να ικανοποιεί τις ελληνικές θέσεις.


» Για το θέμα αυτό έχω ενημερώσει τον πρωθυπουργό. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη διάθεση να μας βοηθήσει. Όμως δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες».


Ο υπουργός απηύθυνε «θερμή παράκληση, και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς όλα τα κόμματα που έχουν την δυνατότητα να επηρεάσουν στο Ευρωκοινοβούλιο, να βοηθήσουν ώστε να δημιουργηθεί ένα ισχυρό μπλοκ κατά του ‘Δουβλίνου 3’».


Είχαν προηγηθεί οι τοποθετήσεις αρμόδιων φορέων, οι αντιδράσεις και αντιρρήσεις των οποίων εστιάστηκαν, κυρίως, στην ανάληψη από ιδιωτικές εταιρίες της φύλαξης των κρατουμένων λαθρομεταναστών.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More