ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΣΤΗΝ ΔΡΑΧΜΗ


Την εκτίμηση ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και η επιστροφή στην δραχμή θα βοηθήσουν την χώρα να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της εξέφρασε ο οικονομολόγος και επικεφαλής του Οικονομικού Ινστιτούτου του Μονάχου (IFO), Χανς – Βέρνερ Ζιν.

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της συνόδου κορυφής, τις χαρακτήρισε λάθος, ενώ μαζί με συναδέλφους του σχεδιάζουν δημόσια έκκληση προς την Ανγκελα Μέρκελ κατά των αποφάσεων.

Στο προσχέδιο που βρίσκεται στη διάθεση του Spiegel Online, τονίζεται ότι στην καγκελάριο ασκήθηκαν «πιέσεις» για να συναινέσει.

Ο Χανς-Βέρνερ Ζιν έχει προειδοποιήσει πολλές φορές στο παρελθόν ότι σε περίπτωση που διαλυθεί η ευρωζώνη η Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Γερμανίας θα πρέπει να «ξεγράψει» τις απαιτήσεις 500 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχει έναντι άλλων κεντρικών τραπεζών.

«Είμαστε παγιδευμένοι» λέει χαρακτηριστικά ο Γερμανός οικονομολόγος.

Η δημόσια έκκληση θα φέρει, μεταξύ άλλων, την υπογραφή του οικονομολόγου Μπερντ Ράφελχουσχεν, του πρώην προέδρου του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών DIW Κλάους Τσίμερμαν, αλλά και του καθηγητή Στατιστικής Βάλτερ Κρέμερ.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More