ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΑΝΤΙΟ ΣΤΑ ΣΗΜΑΤΑ


Καταργούνται από το τέλος του 2012 τα αυτοκόλλητα που τοποθετούνταν στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων ή στις μοτοσικλέτες.

Πλέον οι ιδιοκτήτες όλων των τύπων οχημάτων θα καταβάλουν το αντίτιμο μόνο στις τράπεζες. Ο λόγος είναι ότι το κόστος αποστολής των ειδοποιητηρίων αλλά και των αυτοκόλλητων σημάτων κοστίζει στο κράτος 80 εκατομμύρια ευρώ, ενώ με το τωρινό σύστημα έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη.

Με το νέο σύστημα οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων θα πηγαίνουν στην τράπεζα με τη φορολογική τους δήλωση αλλά και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος τους, ώστε οι υπάλληλοι να μη χρειάζεται να βεβαιώσουν ούτε τους φορολογήσιμους ίππους, αν πρόκειται για παλιό ΙΧ ούτε τις εκπομπές ρύπων αν είναι καινούργιο.

Έτσι θα βάλουν τέλος και στις ουρές που παρατηρούνται στις εφορίες τις τελευταίες μέρες διάθεσης των τελών.

Η μεγάλη κομπίνα με τα σήματα
Με το τωρινό σύστημα έχουν διαπιστωθεί πάρα πολλά κρούσματα παράνομης τοποθέτησης αυτοκόλλητου σήματος σε οχήματα που δεν έχουν πληρώσει τα τέλη. Η διαδικασία είναι πολύ απλή: Κάποιος που διαθέτει δύο ή περισσότερα ΙΧ φρόντιζε να καταβάλει τα τέλη στο όχημα που είχε το μικρότερο κινητήρα ή τις χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Στη συνέχεια μετά από 10 ή 20 μέρες πήγαινε στην εφορία προσκομίζοντας την απόδειξη καταβολής των Τελών του ΙΧ του με την αιτιολογία πως καταστράφηκε το παρμπρίζ όπου είχε βάλει το αυτοκόλλητο και έπαιρνε καινούργιο μόνο με 3 ευρω και το έβαζε στο όχημα που δεν είχε πληρώσει τα τέλη!

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More