ΕΛΛΑΔΑ

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.


ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ,ΕΧΟΝΤΑΣ ΦΕΡΕΙ ΕΙΣ ΠΕΡΑΣ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ,ΖΗΤΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΠΕΡΙΠΟΥ 1,500,000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 3.000 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ 68% ΠΕΡΙΠΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΝΑ ΖΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΟΡΙΟ ΤΗΣ ΦΤΩΧΙΑΣ ΕΧΧΟΥΝ ΤΟ ΘΡΑΣΣΟΣ ΝΑ ΖΗΤΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της βουλής Ευ.Μεϊμαράκη, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ.Κρεμαστινός ζητά η βουλευτική αποζημίωση να περιοριστεί στα απολύτως προβλεπόμενα από το Σύνταγμα που εξισώνουν τον βουλευτή με τον ανώτατο δικαστικό.

Αυτό βέβαια φαίνεται να είναι υπέρ των βουλευτών καθώς ένας ανώτατος δικαστικός, για παράδειγμα ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου λαμβάνει μηνιαίο μισθό κοντά στις 10.000 ευρώ. Ένας βουλευτής λαμβάνει μέσο μηνιαίο μισθό περίπου 5.500 ευρώ, επομένως ο κ. Κρεμαστινός φαίνεται να ζητά και αύξηση!

Μάλιστα, στην επιστολή του αναφέρει χαρακτηριστικά πως «αυτή η ιστορία των περικοπών του 20, ή 30 ή 40% των αποδοχών γελοιοποιεί όχι μόνο τον θεσμό του βουλευτή, αλλά το ίδιο το κοινοβουλευτικό πολίτευμα.

Ο κ. Κρεμαστινός ζητά ο βουλευτής να λαμβάνει ως αποζημίωση την αποζημίωση ενός δικαστικού, χωρίς επιπλέον αμοιβή για συμμετοχή του σε οποιεσδήποτε Επιτροπές της Βουλής. Δηλαδή να έχει την ίδια αντιμετώπιση με τον ανώτατο δημόσιο λειτουργό με ό,τι δικαιούνται ο δικαστικός (υπερωρίες ή εκτός έδρας) εάν βέβαια συντρέχουν πραγματικοί λόγοι.

Δηλαδή ζητά να κοπούν τα επιμίσθια για τις επιτροπές που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να ξεπεράσουν και τα χίλια ευρώ, αλλά να πληρώνονται οι βουλευτές υπερωρίες ή ακόμα και εκτός έδρας, όπως άλλωστε όλοι οι έλληνες πολίτες.

Μάλιστα, στην αρχή της επιστολής ο κ. Κρεμαστινός περιγράφει το «δράμα» των βουλευτών, λέγοντας πως σχεδόν κάθε μήνα κάποιος βουλευτής ζητούσε είτε να προεισπράξει τη βουλευτική του αποζημίωση ή τη σύνταξή του, είτε ζητούσε έκτακτη οικονομική βοήθεια, προκειμένου να αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας του ιδίου ή της οικογένειάς του,ακόμα και έξοδα κηδείας.

Φυσικά ο βουλευτής Δωδεκανήσου στρέφεται και εναντίον των μέσων ενημέρωσης λέγοντας πως το θέμα της βουλευτικής αποζημίωσης γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από ορισμένους και ιδιαίτερα από πολλά ΜΜΕ, και αναρωτιέται εάν ο λόγος της σκληρής κριτικής των μέσων είναι γιατί θέλουν να «οδηγήσουν τον οικονομικά εξαθλιωμένο βουλευτή να αναγκαστεί να ζητήσει οικονομικούς προστάτες των οποίων φυσικά τα συμφέροντα θα εξυπηρετεί.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή η επιστολή έρχεται μετά το σάλο με το επίδομα που ζητούν οι υπάλληλοι της βουλής.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΒΟ(Υ)ΛΕ(ΜΕΝΟΙ)ΥΤΕΣ,ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΟΙ ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ,ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΤΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΑΤΟΥΜΕ.

Μετά το σάλο που προκάλεσε η επιστολή-πρόταση του κ. Κρεμαστινού ο Άδωνις Γεωργιάδης , παίρνει δημόσια θέση και εκφράζει την άποψή του ότι ο μισθός του βουλευτή … χρειάζεται ενίσχυση.

«Οφείλω δημοσίως να εκφράσω την κατά το 100 % συμφωνία μου με την επιστολή του κ. Κρεμαστινού στον Πρόεδρο της Βουλής» γράφει ο Αδωνις Γεωργιάδης, στο twitter του.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More